Gazete Vatan Logo

ALES sınav giriş yerleri belli oldu! ÖSYM - ALES sınav yeri sorgulama...

ALES sınav giriş yerleri açıklandı. 19 Kasım'da gerçekleşecek olan ALES sınav giriş yerleri ÖSYM resmi internet sitesi üzerinden öğrenilebiliyor. İşte ALES sınav belgelerine nasıl ulaşılabileceğine dair bilgiler...

ALES sınav giriş yerleri belli oldu! ÖSYM - ALES sınav yeri sorgulama...

2017-2018 ALES sonbahar dönemi sınavı 19 Kasım'da gerçekleşecek. ALES sınav giriş yerleri açıklandı, ÖSYM resmi sitesinden kişisel bilgiler ile ulaşılabilecek. İşte ALES sınavına dair merak edilen detaylar...

ALES SINAV YERLERİ NASIL ÖĞRENİLİR?

19 Kasım 2017 tarihinde gerçekleşecek olan ALES yerlerinin sınava 1 hafta kala açıklanması bekleniyordu ve açıklandı. Adaylar, sınav yerlerini ÖSYM'nin ‘Aday İşlemleri Sistemi' üzerinden öğrenebilecek. ALES sınav giriş belgelerine tüm adaylar ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile soruların tamamına erişebileceklerdir.

ALES PUANI KAÇ YIL GEÇERLİDİR?

Yapıldığı tarihten itibaren 3 yıl geçerli olan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Sınavı’nın (ALES) sonuçları, söz konusu yönetmelik değişikliğiyle, açıklandığı tarihten itibaren 5 yıl geçerli olacak.

Ayrıca, yönetmeliğe eklenen geçici madde ile daha önce yapılan ALES sonuçları da açıklandığı tarihten itibaren 5 yıl süreyle geçerli sayılacak.