Gazete Vatan Logo

70’leri hatırlattılar!

Marmara Üniversitesi Göztepe Kampüsü’nde karşıt görüşlü iki grup arasında kavga çıktı...

Satırların kullanıldığı kavgada sol görüşlü 6 öğrenci çeşitli yerlerinden yaralanırken kampüse çevik kuvvet ekipleri sevk edildi. Yaralı öğrenciler ambulanslarla Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Arkadaşları yaralanan öğrenciler hastanenin acil bölümüne gelerek beklemeye başladı. Çevik Kuvvet ekipleri hastane önünde de önlem aldı.


İstanbul Üniversitesi’nde de karşıt görüşlü öğrencilerin kavgasında bir öğrenci yaralandı. Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu önünde meydana gelen olayda, karşıt görüşlü oldukları öğrenilen iki grubun tartışması kısa sürede kavgaya dönüştü. Sopaların da kullanıldığı kavgada Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde eğitim gören Ahmet Taşkın (21) yaralandı. İlk tedavisi arkadaşları tarafından yapılan Ahmet Taşkın, daha sonra İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne gönderildi. Tedaviye alınan yaralının hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

Bazı öğrenciler kavgada bir kişinin balta kullandığını öne sürdü. İddiaya göre elindeki baltayla kalabalık grubun arasına giren saldırganın 20 kişiyi kovalayarak “‘Sosyal bilimlerin hepsi ölecek’ şeklinde bağırdı. Fakültenin önünde dehşet saçan saldırganın geçtiğimiz cuma günü de bir başka kavgada görülürken, ‘Bu iş burada bitmeyecek, yine görüşeceğiz’ dediği iddia edildi. Ancak bu bilgi emniyet birimleri tarafından doğrulanmadı.

Yaralı öğrencilerin isimleri şöyle

İsmail Baykuş,
Ömer Faruk Kaçar,
Esat Karaarslan
Sabır Karakaya
Murat Ekinci
Serbest Derin

KAVGA HASTANEYE SIÇRADI

İstanbul Üniversitesi'nde karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan kavga hastaneye sıçradı. Hastanede yaşanan olaylar sırasında duvar çöktü. 1 başkomiser, 2 güvenlik görevlisi, 2 öğrenci yaralandı.

İstanbul Üniversitesi'nde akşama doğru çıkan olaylarda yaralanan bir öğrenci İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Çapa Hastanesi'ne getirildi. Yaralı öğrencinin tadavesi yapılırken, öğrencinin arkadaşları da hastane bahçesine geldi. Polis hastane bahçesinde tedbir alırken, yaralının arkadaşları, hastane bahçesinde karşıt görüşlü öğrencilerle kavga etmeye başladı. Polis ve hastane güvenlik görevlileri olaya müdahale etti. Olaylar sırasında Çapı Tıp Fakültesi Hastanesi Temel Bilimler Binası'nın önündeki duvar çöktü. Çöken duvar nedeniyle 1 başkomiser, 2 güvenlik görevlisi ve 2 öğrenci 3 metre yükseklikten boşluğa düştü. Yaralılar hastanede tedavi altına alındı.

Haberin Devamı