Gazete Vatan Logo

65 yaş üstü ne zaman sokağa çıkacak? 65 yaş üstü izin şartları ve saatleri

Corona virüs nedeniyle mart ayından bu yana sokağa çıkmasına izin verilmeyen 65 yaş üstü için bugün ilk kez sokağa çıkma yasağı kısmi olarak kalkıyor. 65 yaş üstü için uygulanacak sokağa çıkma izni belirli saatlerde ve şartlarda gerçekleştirilecek. Peki, 65 yaş üstü ne zaman sokağa çıkacak? Yaşlılar saat kaçta dışarı çıkabilecek? İşte 65 yaş üstü izin şartları ve saatleri...

65 yaş üstü ne zaman sokağa çıkacak? 65 yaş üstü izin şartları ve saatleri

Corona virüs nedeniyle mart ayından bu yana evde karantinada olan 65 yaş üstü için bugün sokağa çıkma izni verilecek. Normalleşme takvimi kapsamında uygulanan 65 yaş üstü sokağa çıkma izni belirli saatlerde ve şartlarda uygulanacak. Peki, 65 yaş üstü ne zaman sokağa çıkacak? Yaşlılar saat kaçta dışarı çıkabilecek? İşte 65 yaş üstü izin şartları ve saatleri...

İçişleri Bakanlığı, 81 il valiliğine, 65 yaş ve üzeri, kronik rahatsızlıkları bulunanlar ile 20 yaş altındakilerin sokağa çıkma istisnaları ile ilgili genelge gönderdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, genelgede, yeni tip Corona virüs (Covid-19) salgınının halk sağlığı açısından oluşturduğu riski yönetebilmek adına sosyal hareketliliği ve kişiler arası teması azaltmak, sosyal izolasyonu sağlamak amacıyla, 81 ilde 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlıklara sahip vatandaşların, geçici olarak sokağa çıkmalarının kısıtlandığı anımsatıldı.

Aynı amaçla genelgede, 81 ilde 01.01.2000 tarihinden sonra doğanların geçici olarak sokağa çıkmalarının kısıtlanmasına ilişkin karar alınarak uygulandığı da hatırlatılan genelgede, 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlıkları olan vatandaşlara yönelik sokağa çıkma kısıtlamasının 44, 20 yaş ve altı vatandaşlara yönelik sokağa çıkma kısıtlamasının ise 31 gündür uygulandığı ifade edildi.

Haberin Devamı

65 YAŞ ÜSTÜ NE ZAMAN SOKAĞA ÇIKACAK?

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nda yapılan değerlendirmeler neticesinde, bu kapsamdaki vatandaşları rahatlatıcı bir karar alındığı belirtilen genelgeye göre, 81 ilde sokağa çıkmaları kısıtlanan 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlıkları olan vatandaşlar ve ihtiyaç duyulan hallerde refakatçileri, 10 Mayıs Pazar günü (bugün), sokağa çıkma kısıtlamasının uygulanmadığı 57 ilde olmak üzere 11.00-15.00 saatlerinde yürüme mesafesiyle sınırlı olmak, sosyal mesafe kuralına riayet etmek ve maske takmak kaydıyla dışarı çıkabilecek.

65 YAŞ ÜSTÜ SOKAĞA ÇIKMA İZNİNDE NERELERDE GEZEBİLECEK?

Sokağa çıkmaları izne bağlanan 65 yaş üstü kişiler, bulundukları mahalle, sokak veya semtte yürüyüş yapabilecek, güneşten faydalanabilecek. Sokağa çıkma yasağı uygulanacak 31 ilde de aynı uygulamaya tabi olacaklar.

Haberin Devamı

REFAKATÇİ BULUNDURABİLECEKLER

Dışarıya çıkacak 65 yaş üstü kişiler sosyal mesafeyi koruyacak, koronavirüs tedbirleri kapsamında belirlenen kurallara uyacak. Bulundukları mahalle, semtten ayrılmayacak. Araç kullanamayacak veya toplu ulaşım araçlarıyla başka yerlere gidemeyecek. Yürüme veya kronik herhangi bir rahatsızlığı bulunan, refakatçi bulundurması gereken kişilere yardım için yanlarında ailesinden bir kişi bulunabilecek.

VEFA GRUBU 65 YAŞ ÜSTÜNE DESTEK OLACAK

Yalnız yaşayan, dışarı çıkma veya yürümekte zorluk çeken kişilere ise talep etmeleri durumunda Vefa Sosyal Destek Grubu’ndan destek sağlanacak.