Gazete Vatan Logo

54 ‘Evet’le disipline sevk edildi

CHP Parti MeclisiAtatürk Portresi’nin indirildiği iddiasıyla ilgili 54 ‘evet’ ve 4 ‘hayır’ oyuyla Aylin Nazlıaka’nın kesin ihraç istemiyle Yüksek Disiplin Kurulu’na sevkine karar kıldı.

54 ‘Evet’le disipline sevk edildi

CHP Parti Meclisi dün, ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edilen Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka’nın durumunu görüşmek için Parti Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında saat 10.00’da toplandı. Parti Meclisi, yaklaşık 4 saat süren toplantı sonucu Nazlıaka’nın kesin ihraç istemiyle Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk edilmesine karar verdi. Karar 54 evet oyuna karşı 4 hayır oyu ile alındı. Kararın ardından CHP Parti Meclisi’nden yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklamada, “CHP’li bir milletvekilinin TBMM makam odasının duvarındaki Mustafa Kemal Atatürk resmini indirdiğine ilişkin, asılsız ve gerçeğe aykırı iddialar ortaya atarak, CHP’nin kamuoyunda tartışılmasına neden olan Ankara Milletvekili ve Parti Meclisi üyesi Aylin Nazlıaka’nın, parti tüzüğünün 68/A ve F ile 70/A-a-b hükümleri uyarınca tedbirli olarak kesin ihraç istemeyle Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk edilmesine karar verilmiştir” ifadelerine yer verildi.

‘İsim vermedim ama bu olay ismim kadar gerçek’

Toplantıdan Parti Meclisi’nin kararını beklemeden ayrılan Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka ise çıkışta gazetecilere yaptığı açıklamada portreyi indiren milletvekilinin kim olduğunu toplantıda da söylemediğini belirtti ve şöyle konuştu: “Yaklaşık 4 saat süren bir toplantı oldu. Bu süre içerisinde bütün arkadaşlar hemen hemen düşüncelerini dile getirdiler. Üzerime isim açıklamam konusunda çok yoğun bir baskı yapıldı. İsim açıklamadığım takdirde bu konunun inanılırlığı konusunda bir sorgulama yapıldı. Bu olay, ismimin Aylin Nazlıaka olduğu kadar gerçektir. Olayın daha sonrasında basına servis edilişi ve basında işleniş biçimiyle yön değiştirmesi algısal boyutuyla gerçekleştirilen olay arasında fersah fersah fark yaratmıştır. Olay olmuştur ama bunu yapan arkadaşımız bir Atatürk düşmanlığıyla bunu gerçekleştirmemiştir”

Haberin Devamı

‘CHP ezilsin istemem’

“Ben CHP’nin böyle bir çığın altında ezilmesini istemem. Kişinin ismini açıklamamam kişiyi korumam ile ilgili değil, ilkesel bir duruştur. Bu ilkesel duruşlar belki bugün anlaşılamayabilir ama tarih bu ilkesel duruşları değerlendirecektir.”

Haberin Devamı

Rapor hazırlandı

Bir CHP milletvekilinin odasındaki Atatürk portresini çöpe attığı iddiası medyada geniş yer bulunca geçen çarşamba Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında, “CHP’li bir milletvekilinin, Meclis’teki odasından Atatürk fotoğrafını indirdiği” iddiaları ele alınmış, Kurulan komisyonun hazırladığı raporu inceleyen MYK üyeleri, oy birliğiyle, Nazlıaka’nın tedbirli olarak kesin ihracı istemiyle YDK’ya sevk edilmesi konusunda PM’ye talepte bulunulması kararı vermişti. Nazlıaka ise Atatürk portresinin daha sonra tekrar konulduğunu ve arkadaşını ifşa etmeyeceğini söylemişti.

‘Tartışma’ iddiası

Toplantı sırasında Nazlıaka’nın, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na, “fotoğrafı indiren kişi” olarak Ankara Milletvekili Necati Yılmaz’ı işaret ettiği, bunun üzerine Yılmaz’ın toplantıda söz almak istediği iddia edildi. Toplantıda söz alan Yılmaz’ın, fotoğraflar ve Meclis kayıtlarıyla iddiayı yalanladığı, söz konusu resmin sökülmediğine dair aldığı teknik raporu gösterdiği kaydedildi.

Haberin Devamı