Gazete Vatan Logo

3 kızını aldı, 4 kızını getirdi

Okuldan alınan kızlara Petrol Ofisi sahip çıktı

Şanlıurfa'da, maddi sıkıntı nedeniyle 3 kızını okuldan alan baba, Petrol Ofisi'nin burs sağlayacağını bildirmesi üzerine bu kez 4 kızını okula getirdi. Petrol Ofisi'nin burs sağlayacağı kızlar okullarına kavuştuğu için çok mutlu olduklarını belirtirken, baba Ahmet Elçi de kızlarını isteyerek okuldan almadığını, çocuklarına sahip çıkan Petrol Ofisi'ne teşeşşür ettiğini söyledi.

Şanlıurfa'da yaşayan 7 çocuk babası Ahmet Elçi, maddi durumu iyi olmadığı için Yenice ilköğretim okuluna giden Meryem (14), Fatma (12) ve Zehra (11) adlı kız çocuklarını önceki gün okuldan aldı. DHA'ın yaptığı haberin ardından Şanlıurfa'lı 3 kızkardeşe Petrol Ofisi sahip çıktı. Elçi ailesinin 7 yaşında olmasına rağmen okula gönderilmeyen kızı Türkan Elçi de Petrol Ofisi'nin sayesinde bugün ilk kez okulla tanıştı. Petrol Ofisi yetkililerinin, gazeteden okudukları haber üzerine Elçi ailesini arayarak burs sözü vermesinden sonra, Baba Ahmet Elçi önceki gün okuldan alıp eve getirdiği kızlarını Eyüpkent Mahallesi'ndeki Yenice ilköğretim okuluna götürdü. 2 günlük aranın ardından tekrar okullarına kavuşan kızkardeşler, bu kez gözyaşları yerine sevinç çığlıkları attı.

"KIZLARIM OKUYACAK"
Baba Ahmet Elçi, "Kızlarımı okuldan istemeyerek almıştım. Çünkü onlara bakacak gücüm yok. Ama kızlarıma burs vereceklermiş. Artık kızlarım okuyacak. Onları alırken çok üzülmüştüm. iki gecedir uyuyamıyorlardı. Kendi ellerimle okuldan aldığım kızlarımı yine kendim getirdim. Petrol Ofisi sayesinde kızlarım tekrar okullarına kavuştu. Onlara çok teşekkür ediyorum" dedi.

Baba Ahmet Elçi, okuldan aldığı 3 kızının yanısıra okula göndermediği 7 yaşındaki küçük kızı Türkan'ı da okula götürdü. Okullarına kavuşan Meryem, Fatma ve Zehra'yı okulda arkadaşları sevinçle karşıladı. Okuluna tekrar kavuştuğu için çok mutlu olduğunu söyleyen Zehra Elçi, "Babam bizi okuldan aldığı için çok üzülmüştüm. Ama şimdi okuluma geri döndüm. Okuluma ve arkadaşlarıma kavuştuğum için çok mutluyum. Büyüyüp öğretmen olmak istiyorum" diye konuştu. Aynı sırayı paylaşan Meryem ve Fatma ise, bir daha okula gidemeyeceklerini düşünerek için çok üzüldüklerini söyledi.

"DUYARSIZ KALAMAZDIK"
Petrol Ofisi Genel müdürü Jan nahum, gazetelerde çıkan haberler üzerine şirket olarak bu çocuklara burs vermeyi kararlaştırdıklarını ve 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde 3 kız kardeşin okullarından alınmasına duyarsız kalamayacaklarını söyledi. Petrol Ofisi Kurumsal İletişim Müdürü Ebru Çokişler ise, Baba beni okula gönder kampanyasında 500 kız çocuğunu okutarak kampanyaya Destek verdiklerini belirterek, "500 kız çocuğunun üzerine 4 kızı daha eklemek istedik" dedi.

Haberin Devamı