Gazete Vatan Logo

2016 yılı vergi borcu yapılandırması için son 15 gün!

2016 yılı vergi borcu yapılandırması için 15 gün kaldı. 31 Ekim'e kadar uzatılmış olan vergi borcu yapılandırmasının son günü 25 Kasım'a ertelendi. Vergi borcuyla ilgili ayrıntılar yazımızda.

2016 yılı vergi borcu yapılandırması için son 15 gün!

Vergi borcu yapılandırması için binlerce kişi başvuru yapmıştı. Ekim sonu bitecek olan vergi borcu yapılandırmasının 25 Kasım'a uzatılması vatandaşları mutu etti. Bu tarihten sonra vergi borcu yapılandırması yapılamayacak.

Ülkemizde herkesin yerine getirmekle sorumlu olduğu bazı vatandaşlık görevleri vardır. Bunlardan biri de sizlerin de bildiği üzere vergi ücretleridir. Yaşadığımız bu zaman dilimi boyunca bizlerin devlete karşı ödemekle yükümlü olduğu birtakım ücretler vardır. Alınan hizmetlerin sonucunda bizlerin her biri gerekli olan bu vergi ücretini düzenli olarak gerekli kurumlara yatırması gerekir. Ancak vergi ödeme işlemlerini vergi dairelerine giderek gerçekleştirmek için uygun zamanı bulamayabiliriz. Bu noktada artık bizler gerçekleştirilen bu hizmetlerden yararlanabilmek için öncelikle sağlanan bu hizmetlerden yararlanmamız gerekir.

ARAÇ VERGİ BORCU SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

VERGİ BORCU SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Gerçekleştirilen hizmetler arasında bulunan ve de bizlerin düzenli olarak ödemek zorunda olduğu bu vergi ücretlerinin ödenmesi için Vergi Dairelerine gidilmesi gerekir. Bizler vergi ödemek için bu kurumlara gittiğimizde karşılaştığımız durum ne yazık ki çok da iç açıcı değildir. Çünkü vergi ücreti ödeyebilmek için gerekli olan koşullardan biri de bu vergi ödemesini zamanında ödemektir. Her yıl her dönem belirli zaman aralıkları ile ödenen bu vergi ücretleri sayesinde bizler vatandaşlar olarak vergi ödeme yükümlüsü oluruz. Ancak bu vergi ödemesi sırasında bizlerin başka ihtiyaçları çıkabilir. Bu da yaşadığı zaman boyunca başlarına gelebilecek olan en özel durumdur. Bizler de gerçekleştirilen bu çalışmalar sonucunda her türlü alanda hizmet alabilmek için bu çalışmaları sürdürebiliriz. Yapılan bu hizmetler ile beraber vergi ücretimizi kolayca ödeyebiliriz. Ödenmeyen vergi ücreti ise vergi borcu olarak yazılır. Yazılan bu vergi borcunun ise en kısa zamanda ödenmesi gerçekleştirilmelidir. Vergi ödeme işlemlerinin gerçekleşebilmesi için sağlanan bu sistemden vergi borç sorgulama ile ne kadar toplam vergi borcu olduğumuzu öğrenebiliriz.

Haberin Devamı

Vergi borç sorgulama hizmeti devletimizin vatandaşlardan aldığı vergi ücretlerini ödemeyi geciktirmesi durumunda vatandaşların bilgi edinmek için yapması gereken işlemlerden biridir. Vergi borç sorgulama işleminin de resmi internet sitesi olan e-Devlet sistemi üzerinden yapılması büyük bir ayrıcalıktır. E- Devlet sistemi sizin de bildiğiniz üzere devletimizin resmi internet sitesidir. Veri borç sorgulama işlemi de bu şekilde yapılabilir. Daha hızlı ve daha kolay hizmet sunmak adına vatandaşlarımıza ülkemizde bulunan kamu ve devlet kuruluşlarının resmi internet sitelerini kendi bünyesi altında toplamıştır. Artık vergi borç sorgulama işlemi için Vergi Dairelerinde ki uzun kuyruklarda vakit kaybetmek yerine işlemimizi internet üzerinden kolayca yapabiliriz. E-Devlet sistemi üzerinden işlem yapabilmek için yapmanız gereken tek işlem e-Devlet giriş olmasıdır. E-devlet girişi için yapmanız gereken tek işlem herhangi bir PTT şubesine giderek vezne görevlisine e-Devlet üyeliği almak istediğinizi belirtmeniz şeklinde olacaktır. Bu şifreyi ve T.C. kimlik numaranızı e Devlet giriş ekranında bulunan ilgili alanlara yazmanız halinde e-Devlet sistemine giriş yapabilir ve de ardından da vergi borç sorgulama sayfasına gelerek gereken bilgilerinizi ekrana girerek tek bir tuşla bu bilgilere ulaşabilirsiniz. Vergi yapılandırması, vergi borç sorgulama işleminin son ödeme tarihleri ve de gerekli olan diğer tüm işlemler için bu hizmetten yararlanabilirsiniz.

Haberin Devamı