Gazete Vatan Logo

15 Temmuz sela ne zaman okunacak 2023, 15 Temmuz gecesi sela kaçta okunacak? Bu akşam sela okunacak mı?

15 Temmuz sela saat kaçta okunuyor, 15 Temmuz gece sela ne zaman okunacak? 15 Temmuz sela saati için araştırmalar hızlandı. Bugün sela okunacak mı? sorusunun yanıtı da araştırılan konulardan biri oldu. Diyanet İşleri Başkanlığının 15 Temmuz etkinlikleri çerçevesinde Türkiye genelindeki tüm cami ve Kur'an kurslarında hatm-i şerifler okunarak, duaları 15 Temmuz'da icra edilecek.

15 Temmuz sela ne zaman okunacak 2023, 15 Temmuz gecesi sela kaçta okunacak? Bu akşam sela okunacak mı?

15 Temmuz şehitlerimizi anacağımız gün olan bugün camilerde sela okunup okunmayacağı sorgulanırken vatandaşlar 15 Temmuz selası ne zaman ve saat kaçta okunacak? Sorularına da yanıt aramaya başlandı. Peki, 15 Temmuz sela kaçta okunacak?

BU GECE SELA OKUNACAK MI?

15 Temmuz günü öğle namazı öncesi tüm camilerde şehitler için Kur'an-ı Kerim tilavet edilip, mevlid-i şerifler okunacak.

15 TEMMUZ SELA NE ZAMAN, SAAT KAÇTA OKUNACAK?

15 Temmuz Cuma gününü 16 Temmuz Cumartesi gününe bağlayan gece saat 00.13’te Türkiye’deki 90 bin caminin tümünde eş zamanlı olarak selalar okunacak.

Ayrıca merkez ve 15 Temmuz etkinliklerinin yapıldığı bölgelerdeki camiler sabah namazına kadar açık tutulacak, minarelerin ışıkları yakılacak.

İSLAMİYET'TE SELA'NIN ÖNEMİ

Sala, Hz. Peygamber'e (s.a.s.) selam ve övgüdür. Kur’an-ı Kerim’de ve hadislerde Hz. Peygamber'e (s.a.s.) çeşitli durumlarda salat-ü selam getirilmesi tavsiye edilmiş (Ahzab, 33/56; Tirmizi, Deavat, 66; Ebu Davud, Vitr, 23) ise de ne asr-ı saadette ne de ilk dönemlerde camilerde sala okunmuştur.

Haberin Devamı

Bununla birlikte Kitap ve Sünnet’te Hz. Peygamber ve diğer peygamberlere salat getirilmesi örneklerine binaen örfümüzde değişik kalıplarda pek çok sala metni var olagelmiştir.

Sonuç itibarıyla dini açıdan özel önemi olan gün ve geceleri hatırlatmak, meydana gelen bir vefatı ve kılınacak cenaze namazını haber vermek amacıyla sala okunması, kültürel bir değer olarak kabul edilebilir ve bu yönüyle de dini açıdan herhangi bir sakınca taşımadığı söylenebilir.