Gazete Vatan Logo

1 Milyon İstihdam uygulaması özgeçmiş (cv) işlemleri nasıl yapılır? Hemen özgeçmiş oluşturun! İşte 1 Milyon Yazılımcı için cv özgeçmiş adımları...

1 milyon yazılımcı alımı için ilk adım atıldı. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak 1 milyon yazılımcı eğitimlerinin detaylarını açıkladı. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu bünyesindeki Eğitim Portalı üzerinden yapılacak eğitimler 1 milyon istihdamın önünü açacak.Peki, 1 Milyon İstihdam uygulaması özgeçmiş işlemleri nasıl yapılır? İşte 1 Milyon İstihdam ve BTK Akademi uygulamalarının tüm detayları ve hızlı özgeçmiş oluşturma basamakları...

1 Milyon İstihdam uygulaması özgeçmiş (cv) işlemleri nasıl yapılır? Hemen özgeçmiş oluşturun! İşte 1 Milyon Yazılımcı için cv özgeçmiş adımları...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan 1 milyon yazılımcı alımı için ilk aşama başladı. Uzun zamandır üzerinde çalışılan 1 Milyon İstihdam ve BTK Akademi uygulamaları 1 milyon yazılımcı istihdamı kapsamında hemen devreye alındı. BTK Akademi ve 1 Milyon İstihdam uygulamaları Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından tanıtıldı. Uygulamada dikkat çekici kısım ise özgeçmiş oluşturma alanı. Peki, 1 Milyon İstihdam uygulaması özgeçmiş işlemleri nasıl yapılır? İşte 1 Milyon Yazılımcı için özgeçmiş adımları...

Yazılımcı açığını kapatmak Türkiye'nin yazılım alanında yaptığı çalışmalar için insan kaynağı oluşturmak amacıyla 1 Milyon İstihdam ve BTK Akademi uygulamaları devreye girdi. 1 milyon yazılımcı projesinin ilk adımı Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu bünyesindeki Eğitim Portalı üzerinden alınacak eğitimlerle başlıyor. 13 kategoride 46 bin 742 dakikadan oluşan 31 eğitim hazırlandı. Yıl sonuna kadar eğitim sayısı 100'ün üzerine çıkarılacak. Programa katılmak isteyenler internet üzerinden https://1milyonistihdam.hmb.gov.tr/login üzerinden başvuru yapabilecek.

Haberin Devamı

Algoritma, Big Data, Bilgisayar Programlama, Block Chain, İş Zekası, İşletim Sistemi, Mobil Uygulama Geliştirme, Ofis Porgramları, Oyun Programlama, Proje Yönetimi, Siber Güvenlik, Veri Tabanı, Web Programlama derslere ulaşılabilecek. Adaylar, bu eğitimler ve başarı dereceleri hazırladıkları özgeçmişlerine otomatik olarak olarak işlenecek. Bu özgeçmişler tüm firmaların erişimine açık bir havuzda olacak.

Eğitimleri bitiren adaylar, birçok alanda iş bulabilecekler. Eğitimlere lise, üniversite öğrencileri ve mezunları başvurabilecek.

1 MİLYON İSTİHDAM UYGULAMASI İÇİN TIKLAYIN

1 MİLYON İSTİHDAM UYGULAMASI ÖZGEÇMİŞ (CV) İŞLEMLERİ NASIL YAPILIR?

Özgeçmiş işlemleri menüsü altında bulunan Özgeçmiş Düzenle ekranına giriş yapılarak yeni özgeçmiş oluşturma ve özgeçmiş düzenleme işlemleri yapılabilecektir.

1 MİLYON İSTİHDAM UYGULAMASI ÖZGEÇMİŞ GİRİŞ BİLGİLERİ EKRANI

- Özgeçmiş işlemleri sekmesine basıldığında Özgeçmiş Düzenle ekranı Giriş sayfası gözlemlenir. Özgeçmiş Başlık, Kadro Unvanınız, Meslek/İş, Kariyer Hedefi, İlgilendiğiniz İş Alanları, Çalışmak İstediğiniz İller ve Ön yazı giriş alanları yer alacaktır. Çalışmak İstediğiniz İller alanında en fazla üç il seçimi yapılabilecektir. İlgili alanlar doldurulduktan sonra Kaydet butonuna basılır.

Haberin Devamı

- Kaydet butonuna basıldığında ekranın sağ üst kısmında “Kayıt işlemi başarılı” uyarısı görülecektir. Giriş bilgileri ekranında bulunan bilgiler girilerek kayıt edildikten sonra ekrana Kişisel Bilgiler ekranı gelecektir. Kişisel Bilgiler ekranına geçildiğinde Kişisel Bilgileri Düzenle sayfası gelir. T.C. Kimlik No alanında sisteme giriş yapan kullanıcının kimlik numara bilgisi otomatik olarak gelir. Ekranda Adınız, Soyadınız, Doğduğunuz İl, Doğum Tarihiniz, Medeni Haliniz, Cinsiyet ve Üyelikler giriş alanları yer alıyor. İlgili alanlar doldurulduktan sonra Kaydet butonuna basılır.

- Kaydet butonuna basıldığında ekranın sağ üst kısmında “Kayıt işlemi başarılı” uyarısı görülecektir. Kişisel bilgiler ekranında bulunan bilgiler girilerek kayıt edildikten sonra ekrana İletişim Bilgileri ekranı gelecektir.

Haberin Devamı

- İletişim Bilgiler ekranına geçildiğinde İletişim Bilgileri Düzenle sayfası gözlemlenir. e-Posta, Cep Telefonu, İş Telefonu, Dahili Numara, Ev ve İş Adres alanları ile Sosyal Ağlar giriş alanları yer alacaktır. İlgili alanlar doldurulduktan sonra Kaydet butonuna basılır. Kaydet butonuna basıldığında ekranın sağ üst kısmında “Kayıt işlemi başarılı” uyarısı görülecek. İletişim bilgileri ekranında bulunan bilgiler girilerek kayıt edildikten sonra ekrana Eğitim Bilgileri ekranı gelecektir.

- Eğitim Bilgileri ekranına geçildiğinde Eğitim Bilgileri Düzenle sayfası gözlemlenir. Ekranda Eğitim seviyesi seçim alanı görüntülenecek. Kullanıcı eğitim seviyesi seçimi yapar. Kullanıcının seçim yaptığı eğitim seviyesine uygun olarak ekranda öğrenime ait bilgi alanları açılacak. İlkokul Bilgileriniz alanı altında “İlköğretim mezunu iseniz İlkokul ve Ortaokul bilgilerinize aynı okul ismini yazabilirsiniz “ uyarısı görülecektir.

Haberin Devamı

- Kaydet butonuna basıldığında ekranın sağ üst kısmında “Kayıt işlemi başarılı” uyarısı görülecek. Eğitim bilgileri ekranında bulunan bilgiler girilerek kayıt edildikten sonra ekrana İş Deneyimleri ekranı gelecek.

- İş Deneyimleri ekranına geçildiğinde İş Deneyimleri Düzenle sayfası gözlemlenir. “Halen çalışmakta olduğunuz iş de dahil olmak üzere iş/deneyim bilgisi ekleyebilirsiniz.“ uyarı mesajı ekranda

görülebilir. İş deneyimleri eklemek için ekranın sağ kısmında bulunan Ekle butonuna basılır.