Gazete Vatan Logo

Günde 2 saat çalışarak şampiyon oldular

Günde 2 saat çalışarak şampiyon oldular

Ela AÇAR/ Kemer Country Club Pony Club Sorumlusu

Bir hayvanla beraber yapılan tek spor olan binicilik gençler için ideal bir alternatif. At binerek keyifli vakit geçirmenin yanısıra, bütün vücudunuz da çalışmış oluyor. Kemer Country Club'ta eğitim alan 12-16 yaş arası ödüllü milli binicilerimizle başarılarının sırlarını konuştuk.

İdeal başlama yaşı sekiz

Kemer Country Club’ta derslerimiz özel ve grup dersleri olarak veriliyor. Öğrencilerimizden seviyeleri denk olan çocuklara gruplar halinde ders vermeyi tercih ediyoruz. Yapmaya çalıştığım eğitim sistemi; British Horse Society ve the Pony Club'ta uygulanan sistemi Türkiye’ye uyarlayarak uygulamak. Öğrencilerimizi senede 2-3 kere yurtdışına götürerek, binicilikle ilgili detaylı kurslar aldırıp, sertifikalandırıyoruz.

- Başlangıç seviyesindeki binicilerimizden en az haftada 2 saat zaman ayırmaları istenir.

- Biraz daha alkali besleniyoruz. Öğrencilerimizle beraber pilates ve crossfit yaparak vücutları güçlendiriyoruz.

Disiplinli olmayı öğrendim

Haberin Devamı

Hedef: Avrupa koşmak ve ilk 15'e girmek.

Binicilik hayatına ne kattı: Disiplinli olmayı öğrendim, bir canlıyla anlatamayacağım bir bağ kurdum ve takım ruhunu öğrendim.

Uyanma saatim 06.15

Nasıl başladı: Küçükken hayvanlarla çok ilgilendirdim, piknik alanlarında binerdim. Bir gün anneme ata daha sık binmek istediğimi ve çok sevdiğimi söyledim. Bir kulüpte binmeye başladım. Sonra Ela Hoca’ya geçtim ve daha ciddi antremanlara başladık.

Hedef: Avrupa koşmak

Hayatına ne kattı: Disiplin, yenilgiyi kabullenme ve takım ruhu gibi vb şeyler kattı.

Biniciliği tavsiye ederim çünkü... bir canlıya yapılan tek spor. Kolay gözükse de zor ama çok eğlenceli ve disiplin gerektiren bir spor

Protein ağırlıklı besleniyorum

Hedef: Gelişmek, daha iyi bir binici olmak ve yarışlarımdan yüksek puan almak.

Hayatına ne kattı: Bu spor hayatıma bir sürü arkadaş ve yapacak yeni bir hobi kattı.

Biniciliği tavsiye ederim çünkü... çok zevkli.

8 yıldır yapıyorum

Nasıl başladı: Küçüklük arkadaşlarımla ponyleri sevmeye gittiğimizde ata başladım. 5 yaşında küçük ponylere bindik. O günden beri bu sporu bırakmadım.

Haberin Devamı

Hedef: Kendim ve beraber at bindiğim kulübümdeki arkadaşlarım için en büyük hayalim ülkemizi yurtdışındaki müsabakalarda bireysel ve takım olarak temsil edebilmek. Hatta Olimpiyatlara giden ilk Türk dresaj takımı olmak şahane olurdu, çok çalışmalıyız.

Hedefim Balkan Şampiyonu olmak

Hedef: Balkan şampiyonu olmak ve Avrupa şampiyonasına gitmek.

Hayatına ne kattı: Öncelikle ikinci ailem gibi gördüğüm arkadaşlarım ve biricik Ela hocam, bana hep yardımcı oldular. Bu spor atlarım ve aramda inanılmaz derecede güçlü bir bağ oluşturdu.