Gazete Vatan Logo

Gülen dosyaları CHP’ye açıldı

Adalet Bakanlığı, Fethullah Gülen’in ABD’den iadesine ilişkin dosyaların CHP heyeti tarafından incelenmesine izin verdi. CHP heyeti 4 Haziran’da dosyalara bakacak

Gülen dosyaları CHP’ye açıldı

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin “Gülen’in ABD’den iadesi usule uygun istenmedi” iddiası üzerine Adalet Bakanlığı, dosyaların incelenmesi için izin verdi. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, 4 kişiden oluşan heyetlerinin, iade için yapılan başvuru sürecine yönelik belgeleri Adalet Bakanlığı Uluslararası Hukuk ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğünde 4 Haziran Pazartesi günü inceleyeceğini bildirdi. Özel şunları söyledi:

Rapor hazırlanacak

AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 27 Mayıs’taki mitinginde, Gülen’in iade başvurusuna ilişkin belgeleri 28 Mayıs’ta katılacağı televizyon programında açıklayacağını ifade etmiş, ancak bu ifadesine karşın katıldığı programda bir beyanda bulunmamıştır. 29 Mayıs’ta Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ile yaptığım telefon görüşmesinde, belgeleri incelemek üzere Muharrem İnce’nin bizzat bakanlığa gelmesi çağrısında bulunulmuş, bu nezaketsiz çağrının kabul edilemeyeceği, 4 kişilik heyetimize izin verilmesi gerektiği tarafımca iletilmiştir. Israrımız üzerine Adalet Bakanlığı’ndan başvurumuza bir hafta sonra yanıt geldi. 4 kişiden oluşan heyetimiz, 4 Haziran Pazartesi günü saat 11.00’de ilgili evrakları inceleyecektir. Uzman heyetimizin yapacağı inceleme cumhurbaşkanı adayımız İnce’ye ve partimize bir rapor halinde sunulacaktır. Konunun önemi doğrultusunda yapılan incelemenin sonuçları hakkında kamuoyu da bilgilendirilecektir.

Haberin Devamı

‘Aynı ağabeyi gibi yalancı’

Bulgaristan’daki Türkleri ziyaretten dönen CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce dün Bilecik’te miting düzenledi. Başbakan Binali Yıldırım’ın sözlerine yanıt veren İnce, “Sözde ‘Tika’yı kapatacağım’ demişim. Aynı ağabeyi gibi yalancı bu da. Sayın Binali Yıldırım eğer bu yaptığım 49 miting içinde eğer ‘Tika’yı kapatacağım’ lafını söylemişsem sana söz veriyorum ne istiyorsan onu yapacağım. Sana bir şey diyemiyorum çünkü sen 24’ünde kendi kendini imha eden bir başbakansın zaten” dedi. İnce, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Elon Musk beni aradı İnce’yi aramadı” sözlerine de yanıt verirken, “Ya Allah aşkına Cumhurbaşkanı sensin. Tabii seni arayacak. Bana komik demiş ya ona bir komiklik yapayım o zaman. Elin Musk’ın dan medet umuyor” diye konuştu.

Haberin Devamı