Gazete Vatan Logo

GSS Prim Borcu Sorgulama Ve Tescil Bilgisi Öğrenme

GSS sorgulama yaparak sigortanın aktif olup olmadığını öğrenebilirsiniz. GSS borç sorgulama için hangi SGK bağlantısını kullanacağınızı ve GSS sorgulama işlemlerin nasıl olacağını haberimizde bulabilirsiniz.

Genel Sağlık Sigortası her zaman aktif olan ya da istenildiği zaman iptal ettirilebilen bir sistem olmadığı için vatandaşların hangi dönemlerde genel sağlık sigortasına dahil olduklarını öğrenebilmesi için GSS sorgulama yapması gerekmektedir. Yapılacak olan sorgulama ile birlikte, hangi dönemlerde sigortadan yaralanıldığı öğrenilebilmektedir. Sorgulama için E-SGM hizmet ekranına giriş yapmanız ve GSS sorgulama adımlarını takip etmeniz yeterli olacaktır.

GSS BORÇ SORGULAMA

SGK BORÇ SORGULAMA

GELİR TESTİ SONUCU SORGULAMA

Belirtilen şekilde GSS borç sorgulaması yapmak için ilk olarak hizmet ekranına kimlik bilgileriniz ile giriş yapmanız gerekir. Giriş işleminin ardından menü üzerinden genel sağlık sigortası ile ilgili seçimi yaparak GSS sorgulama işlemlerinizi noktalayabilirsiniz.

Yapacağınız sorgulama sonucunda, genel sağlık sigortası ile ilgili tüm detaylar raporlar halinde sayfada size sunulacaktır. İsteyen kişiler raporları bilgisayarını indirerek daha sonra da inceleyebileceği gibi, sayfadaki tablolar üzerinden de gerekli incelemeleri yapabilirsiniz. Detaylı bir şekilde verilen bilgilerde, hangi tarihler arasında genel sağlık sigortasına dahil olduğunuz yazmaktadır. Gün, ay ve yıl şeklinde belirtilen tarihler sayesinde kaç gün sistemde olduğunuzu ve sigortadan yararlandığınız günler kapsamında ne kadar borcunuzun olduğunu görebilirsiniz.

Haberin Devamı

Tablo üzerinden öğrenebileceğiniz diğer bilgiler ise borç bilgileridir. Genel sağlık sigortasından bir gün dahi yararlansanız, bir günlük borç GSS borç sorgulama ile görülecektir. Ödemeniz gereken borcu, sorgulama yaparak öğrenebilir ve sonrasında borcunuzu ödeyebilirsiniz.

Borcunu ödemek ve düzenli olarak genel sağlık sigortasından yararlanmak isteyen kişilerin ilk olarak GSS borç sorgulama yaparak borcunu öğrenmesi, ardından ise SGK tarafından oluşturulan tahsilat servisi üzerinden borcunu ödemesi gerekir. Böylece kuruma gitmeden borcunuzu ödeyebilir, aksama olmadan sağlık sigortasından yararlanmaya devam edebilirsiniz. Yapacağınız ödemede kredi kartınızı kullanmanız gerekmektedir. Aksi halde online olarak sağlık sigortası borcunuzu ödemeniz mümkün olmayacaktır.

Haberin Devamı

Belirtilen adımları tüm okurlar takip ederek sigorta ile ilgili işlemlerini yapabilecektir.