Gazete Vatan Logo

Grip kalbe vurdu kalp çantasına girdi

Veli Özdemir’in 7 yaşında geçirdiği gribal enfeksiyon sebebiyle oluşan iltihap kalp kapakçığına zarar verdi, kalbi çantaya girdi.

Grip kalbe vurdu kalp çantasına girdi

Veli Veysel Özdemir, 2,5 yıl önce grip şikayetiyle hastaneye gitti. Nefes darlığı şikayetiyle tekrar hastaneye kaldırıldı. Gribal enfeksiyon sonucunda akciğerde sıvı oluştuğu ve iltihaba dönüşerek kalbe zar verildiği saptandı. Aile Muş’ta kardiyoloji bölümü olmadığı için Veli’yi Gaziantep üniversite hastanesine götürdü.

Muş’ta Uzman Çavuş olarak görev yapan baba Ahmet Özdemir ve eşi Bediha için zorlu süreç başladı. Veli’nin kalp kasının felç olduğu, kalbin etrafının su toplandığı ve kalp duvarlarında kanama olduğu öğrenildi. Durumu kötüleşince Hacettepe Üniversitesi Hastanesi’ne sevk edildi. Anne Bediha Özdemir, yaşadıkları süreci şu sözlerle anlattı: “Önce anjiyo yapıldı, ardından kalbe yardımcı pil takıldı.

Kalp pili de sonuç vermeyince yapay kalp takıldı. Doktorlar tek çarenin kalp nakli olduğunu söyledi. Şu anda oğlum yapay destek kalbini çantada, elinde taşıyarak hayatına devam ediyor. Yapay kalbin hiçbir faydası yok. Acıları her gün daha fazla artıyor. Oğlumun arkadaşlarının nakil olmadığı için kaybettikleri yaşam savaşına tanık oldum. Grip deyip geçilmesin.”

Haberin Devamı