Gazete Vatan Logo

Gösteriye izin yok

Türk bakanların ülkeye girişine izin vermeyen, Türk kökenli vatandaşlara da sert şekilde müdahale eden Hollanda, Türklere yönelik katı tutumunu değiştirmedi

Gösteriye izin yok

Rotterdam’a 25 km uzaklıktaki Lahey’de bulunan Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin önünde Hollanda’yı protesto etmek isteyen Türk sivil toplum kuruluşlarına izin verilmedi. Başkent Amsterdam’da da benzeri bir protestoya Hollanda makamlarınca yine izin verilmedi. Konsolosluğun önünden araçlarıyla geçen Türkler, ‘Recep Tayyip Erdoğan’ şeklinde slogan atıp, yabancı gazetecilere zafer işareti yaptı. Hollanda polisi helikopter ile gece boyu konsolosluğun üstünde devriye uçuşu yaptı. Hollanda, Katar, Almanya, Belçika televizyon kanalları ve ajanslar gece geç saatlere kadar bekleyip, sıklıkla canlı yayına bağlandılar.

‘Erdoğan gelebilir’

Brüksel’de yapılan Avrupa Birliği (AB) zirvesi çıkışında basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Belçika Başbakanı Charles Michel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Belçika’ya gelmesinde bir sakınca görmediklerini söyledi. İfade özgürlüğünden yana olduklarını vurgulayan Michel, Erdoğan’ın Belçika’ya gelmek istemesi durumunda İçişleri Bakanlığı’ndan görüş alacaklarını belirtti. Michel, “Bizim için sadece kamu düzeni önemli. Her koşulda ifade özgürlüğünü savunuyorum. Türkiye’nin beklentilerine cevap vereceğiz. AB üyesi bazı ülkelerde Türk hükümetine karşı düzenlenen kampanyalar ürpertici boyutta ve bizleri korkutuyor” diye konuştu.

Haberin Devamı