Gazete Vatan Logo

GİB Borç Bilgilendirme Servisi Ve Vergi Borcu Sorgulama İşlemleri

Vergilerinizin takibini GİB borç bilgilendirme servisi üzerinden yapabilirsiniz. GİB vergi borcu sorgulama işlemlerini yaparak borç sorgulama üzerinden vergi borcunuzu ödeyebilirsiniz. Detaylar için haberin devamını okuyabilirsiniz.

Gelir İdare Başkanlığı olarak ülkemizdeki vergi ve diğer ödemeler ile ilgili işlemleri yürüten kurum, internet üzerinden de hizmetlerini sunmaktadır. Üstelik sadece bilgi sorgulama konusunda değil, ödeme desteği de sağlanan GİB portalı üzerinden sizler de vergi borcu sorgulamanızı yapabilir ve kolayca vergilerini internet üzerinden ödeyebilirsiniz. Bu sayede kurumlara gitmenize gerek kalmadan kolay bir şekilde verginiz ile ilgili işlemleriniz yapacağınız internet vergi dairesi üzerinden büyük bir avantaja sahip olabilirsiniz.

GİB BORÇ SORGULAMA


VERGİ BORCU SORGULAMA

GİB üzerinden vergi ile ilgili işlemlerinizi yapmak için ilk olarak internet vergi dairesine giriş yapmanız gerekmektedir. Giriş yaptığınız zaman, ekranda menülerin yer aldığı bir sayfa açılacaktır. Sayfada yer alan menüler üzerinden borç sorgulamaya tıklamanız yeterli olacaktır. 5. Sırada olan borç sorgulama sayesinde vergi borcunuzu öğrenebileceğiniz özel bir sorgulama ekranı açılacaktır. Sorgulama ekranında yer alan bilgileri doğru bir şekilde doldurmanız ile birlikte, vergi borcunuz ile ilgili güncel durumu görebilirsiniz.

Haberin Devamı

T.C. kimlik bilgilerinizi kullanarak giriş yapabileceğiniz sorgulama ekranında bulunan tamam butonuna basarak, tüm vergi bilgilerinizi sorgulayabilirsiniz. İşleminizin ardından yeni açılacak sayfada var olan vergi borçlarınız yayınlanacaktır. Eğer borcunuz bulunmuyorsa, yapacağınız vergi borcu sorgulamanız ile herhangi bir sonuca ulaşmanız online olarak mümkün olmayacaktır.

GİB vergi borcu sorgulamanızın sonucunda eğer verginiz bulunuyorsa, ödeme adımlarını takip ederek vergi borcunuzu ödeyebilirsiniz. Online olarak ödeme konusunda sadece kredi kartınızı kullanabileceğiniz unutmamanız gerekir. Aksi halde ödemenizi yapmanız mümkün olmayacaktır. Kredi kartınız dışında ödeme yapmak istiyorsanız, vergi daireleri üzerinden ödeme işlemlerinizi yapabilirsiniz.

Tüm bilgiler dahilinde, GİB üzerinden yapacağınız işlemlerden sadece biri olan vergi borcunuz ile ilgili belirtilen adımları takip etmeniz yeterli olacaktır. Böylece hem vergi borçlarınızı zamanında hem de gecikme faizlerine maruz kalmadan borcunuzu daha az bir şekilde ödeyebilirsiniz.

Haberin Devamı