Gazete Vatan Logo

Gerçek hayatta doktor olmak istemezdim

'Artık bir aile kurmak istiyorum. Bir tane de çocuk, daha fazla değil'

Gerçek hayatta doktor olmak istemezdim

Ekranların başarılı ve güzel oyuncusu Rojda Demirer’i Acil Aşk Aranıyor dizisinde doktor

rolünde izliyoruz. Demirer şöyle diyor: ‘Doktorluk çok zor bir meslek, istemezdim. Her zaman

oyuncu olmak istemişimdir. Mesleğimi çok seviyorum.’

Acil Aşk Aranıyor dizisinde sizi çeken neydi? Neden evet dediniz?
Aslında Acil Aşk Aranıyor’dan önce Acil Servis’te neydi diyelim. Çünkü öncelikle o projeye girdim. Üç bölüm oynadık. Daha sonra yapımcımızın kararıyla Acil Aşk Aranıyor oldu. Daha önce hiç doktor rolünde oynamamıştım. Hırslı bir doktordu. Tuttuğunu koparan bir karakterdi. Bu tür etmenler benim diziyi kabul etmeme sebep oldu. Daha sonra çok büyük sürprizler oldu. Yapımcımız Fatih Aksoy ani bir kararla diziyi komediye çevirmeye karar verdi. Ne kadar doğru bir karar verdiğini de seyircilerden gelen tepkilerle anlıyoruz.
Hem bu dizide hem de Geniş Ailede komedi oynadınız. Alev Alev vb. dizilerde de dram. Dramı mı yoksa komediyi mi kendinize daha çok yakıştırıyorsunuz?
Aslında ikisinde de oynamaktan çok keyif alıyorum. Bir kere bir oyuncu sürekli arka arkaya aynı tip roller oynadığı zaman tecrübesi de tek düze bir moda giriyor. Sıkılabiliyor. Ben bir ondan bir ondan oynadığım için şanslı oyunculardan birisiyim. İkisinden de keyif alıyorum. Drama biraz daha yorucu. Komedi de kolay gibi gözüksede aslında çok zor. Fakat dramalarda çok fazla ağlıyor ve gerçekten eve çok yorgun dönüyordum. Komedide rahat rahat mutlu mutlu sahneler çekiyoruz. O yüzden de şu sıralar komediyi tercih ediyorum.
Doktor olmayı gerçek hayatta da ister miydiniz? Neden?
Doktorluk çok zor bir meslek. İstemezdim herhalde. Ben oyuncu olmaktan çok mutluyum. Özel hayatının hiç olmadığı, bir yakının öldüğünde ya da çok ciddi bir sağlık durumu olduğu zaman bile ameliyatını erteleyemezsin. O yüzden doktorluk çok ciddi ve çok zor bir meslek. Bu kadar büyük sorumlulukların altında girmek ister miydim bilmiyorum. Hayatım boyunca oyuncu olmak istedim.
Ne kadar mutluysam karşımdaki de o kadar mutlu olur
“Aşık olmam için sebep gerekmiyor” demişsiniz. Nedir peki bir erkekte sizi aşık edecek özellik?
Ben gerçekten bir erkekte şu tür özellikler beni aşık ediyor diyemiyorum. Çünkü benim için aşk bir elektrik meselesi. Gördüğüm anda bende yarattığı duygular, onunla çok güzel vakit geçirmek, içimde yarattığı duygu silsilesi. Benim için böyle bir şey aşk; fedakarlık...
En büyük hedefim çocuk yapmak demiştiniz...
Evet aslında benim mesleğimle alakalı çok büyük hedeflerim kalmadı. Bir yandan ticaret yapmak istiyordum, ona da atıldım. Çok güzel ilerliyor o da. Diziler, sinema filmleri, reklamlar aslında oyunculuk adına her şeyi yaptığımı düşünüyorum. Belli bir doyuma ulaştım. Nedir bu hayatta beni doyuracak şey dediğim zaman tek eksiğimin bir aile kurmak bunun da en büyük meyvesi bir bebek diye düşünüyorum. Ama çok çocuğum olsun diye hiç düşünmedim. O yüzden bir tane çocuğum olsun o bana yeter. Ama kesinlikle çocuk istiyorum.

Haberin Devamı