Gazete Vatan Logo

Gençlik Ata’ya aktı!

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda Türkiye’nin dört bir yanından başkente gelen binlerce genç Anıtkabir’e akın etti...

Gençlik Ata’ya aktı!

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları Anıtkabir’de yapılan ve Bakan Kılıç’ın katılımıyla düzenlenen törenle başladı. Kılıç ve beraberindeki gençler saat 9.15’te Aslanlı Yol’dan yürüyerek, Atatürk’ün mozolesine geldi. Bu sırada yüzlerce genç de ellerinde Türk bayrakları ve üzerlerinde Atatürk tişörtleriyle Anıtkabir’in avlusunu doldurdu. Bakan Kılıç önce Atatürk’ün mozolesine törenle çelenk bıraktı. Daha sonra saygı duruşu gerçekleştirildi ve İstiklal Marşı okundu. Kılıç, Anıtkabir Özel Defteri’ni imzalamak için merdivenlerden inerken, avludaki gençlerin İzmir Marşı’nı söylemesi ve “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganları atması dikkati çekti.

15 Temmuz vurgusu

Daha sonra Anıtkabir Özel Defteri’ni imzalayan Kılıç, deftere şunları yazdı: “Aziz Atatürk, zat-ı alinizin 98 yıl önce Samsun’dan başlattığı tarihi yolculuk, sizlerin önderliğinizdeki inançlı yürüyüş ile Ankara’da cumhuriyetimizin kurulmasıyla hedefe ulaşmıştır. Aziz milletimiz, 15 Temmuz’da sayın cumhurbaşkanımız ve sayın başbakanımızın çağrıları ile meydanları doldurmuş, kutlu emanetinize canı pahasına sahip çıkmıştır. Gençlerimiz bu direnişin en ön safında yer alarak geleceğimizin teminatı olduklarını bir kere daha ispat etmişlerdir. Gençlere olan güvenimiz, 16 Nisan’da onları TBMM’ye götüren yasa teklifi ile sembolleşmiş ve Gazi Meclisimizin kapıları 18 yaşını dolduran her gencimize sonuna kadar açılmıştır. Başta zat-ı aliniz olmak üzere milli mücadele kahramanlarımızı, şehit ve gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor; 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramınızın kutlu olmasını diliyorum.”

Haberin Devamı

İşaret diliyle kutladılar

19 Mayıs Kayseri’de de renkli görüntülerle kutlandı. Tören sırasında işitme engelliler ve bu konuda eğitim alan gençler İstiklal Marşını ve ‘19 Mayıs Kutlu olsun’ sözlerini işaret diliyle söyledi. Zihinsel engelli gençlerin kurdukları orkestra eşliğindeki gösterisi de alkışlandı.

Bugün abime yarınlar bana emanet!

Gençlik ve Spor Bayramı, İzmir’de olduğu gibi Ege Bölgesi’nin diğer illeri ve ilçelerinde de coşkuyla kutlandı. Bodrum’da minikler de abilerinin coşkusuna eşlik etti.

Haberin Devamı

Samsun’da 1919 metrelik Türk bayrağı ile yürüyüş

Samsun’un Atakum İlçesi’nde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramının 98’inci yıl kutlamaları kapsamında, ‘Bayrak Yürüyüşü’ yapıldı. 1919 metrelik Türk bayrağının açıldığı yürüyüş, Çobanlı Sapağı’ndan başladı, sahil boyunca devam ederek Atakum Gençlik Merkezi’nde son buldu.

Gençlerle selfie

Cumhuriyet Halk Partisi Ankara İl Teşkilatı, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Sopr Bayramı nedeniyle yürüyüş etkinliği düzenledi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da aralarında olduğu CHP’liler Kızılay’daki Güven Park’ta toplanıp Anıtkabir’e kadar yürüdü. Yürüyüşe katılanlar ‘Ne senden vazgeçeriz ne eserinden’, Atatürk’ün ordusu’ yazılı pankartlar taşıdı. Kılıçdaroğlu yol boyunca sık sık gençlerle selfie yaptı.

‘Devrimleri siz yapacaksınız!’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle Beştepe’de gençleri kabul etti. İşte Erdoğan’ın burada yaptığı konuşmadan satır başları: “Sizlere baktığımda özellikle kendi gençliğimiz aklıma geliyor. Bu yaşlardayken tüm benliğimiz kaplayan heyecanla hayata nasıl baktığımızı dünyayı nasıl avucumuzun içinde hissettiğimizi hatırlıyorum. Bazılarının yeni nesil için karamsar fikirler taşıdıklarını görüyorum. Ben ise tam tersine yeni nesilden ümitliyim. Bir sonraki kızıl elmamız olan 2023 her şeyiyle sizlere emanettir.”

Haberin Devamı

AK Parti’de gençleşme

“Şimdi bundan sonrası size ait. Artık reformları siz yapacaksınız. Devrimleri siz yapacaksınız. Ve bu devrimleri yapmak suretiyle Türk milletinin ne kadar güçlü olduğunu dünyaya siz göstereceksiniz. Bakın darbe demiyorum. Devrim diyorum, reform diyorum. Bizim yaptığımız batının dediği gibi sessiz devrimdir. Bugün milli bayramımız olarak kutladığımız istiklal harbimizi yürütmek üzere Samsun’a çıkan Gazi Mustafa Kemal de, 38 yaşında, genç diyebileceğimizi bir yaştaydı. Bu pazar günü yapacağımız partimizi büyük kongresinden itibaren kendi inisiyatif alanımızda gençlere hak ettikleri yerleri vermeye kararlıyız. Bu düzenlemeleri gençlerimize ihsan değil haklarının gecikmiş teslimi olarak görüyoruz.”

Haberin Devamı