Gazete Vatan Logo

Genç teğmene hüzünlü veda

Genç teğmene hüzünlü veda

Van’ın İran sınırındaki Saray ilçesinde devriye gezen askeri timin pusuya düşürülmesiyle şehit olan Emre As’ın görevine 20 gün önce başladığı öğrenildi.

Çözüm sürecinde aylardır şehit cenazesinin gelmediği Güneydoğu’dan önceki gün acı bir haber geldi. Türkiye - İran sınırında kaçakçılıkla mücadele kapsamında devriye görevi yapan Yamanyurt Hudut Karakolu’ndaki askeri tim öncek gece Van’ın Saray ilçesinde bir grup tespit etti ve bölgeye hareket etti. Bu sırada yol güzergahında pusu kuran bir grup PKK’lı, askeri time uzun namlulu silahla ateş açtı. İlk ateşte 23 yaşındaki piyade teğmen Emre As şehit olurken 1 asker de yaralandı. PKK’lılar dağlık alana kaçtı. Şehit düşen piyade teğmen Emre As’ın acı haberini, Tokat’ın Zile ilçesinde yaşayan ailesine bu sabah evlerine gelen askeri görevliler verdi.

İlk görev yeriydi

Oğlunun görev yaptığı yere 20 gün önce gittiğini söyleyen emekli belediye işçisi Ömer As, “Ne söyleyeyim, vatan sağ olsun. İlk görev yeriydi, 20 gün önce gitti zaten. Takdiri ilahi, ömrü o kadarmış” dedi. Oğlunun fotoğrafına sarılan anne Melahat As ise, “Oğlum, gururumdun” diyerek ağladı. Acılı anneyi yakınları teselli etmeye çalıştı. Zile Kaymakamı Nuri Özder “Ailemiz metanetli. Haber vermem zor oldu. İnşallah, bir daha şehit gelmez” derken, Belediye Başkanı Lütfi Vidinel ise “Bu devleti, bayrağı ve milleti yok etmek isteyenler genç bir kardeşimizi şehit ettiler” dedi.

Haberin Devamı

Bugün toprağa verilecek
Şehit 23 yaşındaki Piyade Teğmen Emre As, Van Jandarma Filo Komutanlığı’nda yapılan törenle memleketine uğurlandı. Törene Vali Vekili Sabri Uzun, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Abdullah Barutçu, Van İl Jandarma Komutanı Jandarma Pilot Kurmay Albay İrfan Kızılaslan Van Müftüsü Nimetullah Arvas ve askeri erkan katıldı. Şehit As’ın cenazesi bugün toprağa verilecek.
Bir ateş de Mersin’e düştü
Diyarbakır’ın Lice ilçesinde PKK’lı Mahsum Korkmaz’ın heykelinin kaldırıldığı önce gün operasyon dönüşünde kaza sonucu şehit olduğu belirtilen uzman çavuş Uğur İnal için Diyarbakır’da tören düzenlendi. Törenin ardından İnal’ın cenazesi, Mersin’in Tarsus ilçesine gönderildi. Evli ve bir çocuk babası 27 yaşındaki Uğur İnal’ın görev yaptığı Mardin’den operasyon için Diyarbakır’a gitmeden önce Tarsus’a gönderdiği eşi Merve İnal ise acı haber üzerine tekrar Diyarbakır’a gitti. İnal bugün törenle toprağa verilecek.
İki karakola birden saldırı
Diyarbakır’ın Bingöl yolu üzerinde bulunan Lice İlçesi yakınlarındaki Abalı Jandarma Karakolu’nu koruyan üs bölgesine, dün sabah saatlerinde PKK’lılar tarafından havanla saldırı düzenlendi. 4 havan mermisinin atıldığı saldırıda ölen ve yaralanan olmadı. Jandarma Özel Harekat timleri bölgede operasyon başlattı. Tunceli’nin Hozat ilçesi Yenibaş Jandarma Karakol Komutanlığı’na da dün sabah PKK’lılarca uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Askerlerin anında karşılık vermesiyle PKK’lılar ormanlık alana kaçtı. 2 Kobra helikopter bölgede keşif uçuşları gerçekleştirdi. Bölgeye Hozat İlçe Jandarma Komutanlığı’ndan da Skorsky helikopterlerle Jandarma Özel Harekat timleri indirilerek, güvenlik en üst seviyeye çıkarıldı.
Lice’de önceki gün çıkan olayların ardından Diyarbakır- Bingöl karayolu üzerinde güvenlik güçleri kontrol noktaları kurdu. Karayolu ulaşıma kapalı bulunurken, zaman zaman göstericilerin yoldan geçen araçlara yönelik eylem yapması nedeniyle güvenlik sebebiyle yolun kapatıldığı belirtildi.

Haberin Devamı