Gazete Vatan Logo

Gemerek Mahkemesi'nden flaş karar

Ankara 2. İcra Hakimliği MHP'li muhaliflerin kongre itirazını kabul ederken, Gemerek mahkemesi yeni bir karar daha çıkararak "Kongre yapılamaz" dedi...

Gemerek Mahkemesi'nden flaş karar

Ankara 2. İcra Mahkemesi MHP kongre yapabilir kararı verirken Gemerek Mahkemesi kongrenin yapılamayacağını açıkladı.

Gemerek mahkemesinden yeni bir tedbir kararı geldi. Gemerek mahkemesi aldığı yeni kongre kararında, "MHP kongresi pazar günü toplanamaz" denildi. Muhalifler, "Gemerek mahkemesi yeni bir karar alabilir ancak icraya koyamazlar. İcraya pazartesi günü koyabilirler. Bu da kongreyi etkileyemez" dediler.

ÇAĞRI HEYETİNDEN İLK TEPKİ

MHP Çağrı Heyeti Avukatı Ahmet Birol, alınan yeni tedbir kararına ilişkin olarak, "Ankara 3. İcra Mahkemesi hem Tosya hem de Gemerek'te alınan kararları tümüyle kaldırmıştır. Yeni bir tedbir kararının alınması hukuken mümkün değildir" açıklaması yaptı.

SİNAN OĞAN'DAN İLK AÇIKLAMA: ENGEL KALMADI

MHP Genel Başkan adayı Sinan Oğan, HABERTÜRK TV'ye yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Hukuk içerisinde mücadelemizi sürdürme kararı almıştık. Biz de müracaatlarımızın neticesini bekliyorduk. Başvurularımızdan netice çıkmasaydı Yargıtay'ın kararını bekleyecektik. Pazar günü kurultay yapılması önünde engel kalmamış oldu. Herhangi bir engel kalmadı. Yargıtay süreci mutlaka beklenilmesi gereken süreç değildir. Tosya ve Gemerek mahkemeleri de yetkisiz bir karar vermişti.

Haberin Devamı

Biz bütün hazırlıkları yapmıştık. Otelleri ayarlamıştık. Yazışmaları noter kanalıyla yapmıştık. Bu süreçten sorumlu çağrı heyeti gereğini yapmıştı. Her şey tamamken son dakikada bir Gemerek kararı çıkardılar. İkinci mahkemeden çıkan kararla haklılımız ilan edilmiş oldu. Önümüzde hukuki veya başka bir engel bulunmamaktadır. Bütün delegelerimize çağrıda bulunuyorum; kurultayımız, düğünümüz var.

Yargıtay kararı, Gemerek mahkemesine dayanarak, MHP Genel Merkezi ne kadar kolluk kuvveti, İçişleri, Milli Savunma, başvurarak kurultayı yaptırmamaya çalışıyordu. Biz de ülkücülerle kolluk kuvvetleri karşı karşıya gelmesin diye Yargıtay'ı bekliyorduk. Önümüzdeki engel Yargıtay değildi, önümüzdeki engel Gemerek mahkemesinin verdiği kararı Ankara'da uygulatmaya çalışmaktan kaynaklanıyor. O karar da bugün kaldırılmış oldu. Buna engel olacak ne başka karar var, ne Yargıtay'ı beklemek için hukuki zorunluluk var. Önümüzde bir engel söz konusu değil.

Haberin Devamı

Genel Başkan gelirse memnun oluruz. Önümüzde sorun yok. Gelmezse bu kurultayın olmazsa olmazlarından değil. O gün orada toplantı yeter sayısı tespit edildikten sonra, gündem maddelerine geçilecek. Gündem maddelerinden biri de genel başkan veya onun yetkilendireceği birisinin konuşma yapması. Yoksa diğer maddelere geçilecek. O anlamda bizi kısıtlayıcı bir durum söz konusu değil.

Delegelerimiz kongre kararını üstlenmişlerdi. Birçok arkadaşımız da Ankara'ya geldi. Birçok insan da aradı, 'hazır bekliyoruz' dediler. Delegeler hazır, taban hazır, bir tek Genel Merkez hazır değildir. Artık direnecek noktası da kalmadı. AKP yüzde 49 oy alan genel başkanını bir çırpıda değiştirebiliyor, biz yüzde 11 oy alan genel başkanı değiştirmek için mahkeme kapılarına gidiyoruz. Genel Merkezin bunu saygıyla karşılaması lazım. Mahkeme kapılarına gittiğiniz zaman, '2018'i bekleyelim' diyenler, 'Siz haklıymışsınız' durumuna geldiler. Genel Merkezin yanlış tutumu nedeniyle kurultaya destek verenlerin sayısı artmış durumda."

Haberin Devamı