Gazete Vatan Logo

Gece yarısı kararıyla 8 ilin valisi değişti!

Gece yarısı kararnamesiyle 8 ilin valisi değişti, 6 valisi merkeze alındı. Merkeze alınanlar arasında, İstanbul Emniyet Müdürü Altınok da var.

ANKARA- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün imzaladığı 14 kişilik yeni Valiler Kararnamesi, Resmi Gazete’de yayımlandı.

Kararnameyle yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarının ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne atanan Aksaray Valisi Selami Altınok’un da aralarında bulunduğu 6 ilin valisi merkeze alındı. Bolu Valisi İbrahim Özçimen, Bilecik Valisi Halil İbrahim Akpınar, Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, Iğdır Valisi Ahmet Pek ve Uşak Valisi Mehmet Ufuk Erden de merkeze çekilen isimler arasında yer aldı.

Kararnameyle Hukuk Müşaviri Şeref Ataklı Aksaray’a, İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ahmet Hamdi Nayir, Bilecik’e, Küçükçekmece Kaymakamı Orhan Öztürk Bitlis’e, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Zahteroğulları Bolu’ya, Kayseri Vali Yardımcısı Davut Haner Iğdır’a, Merkez Valisi Orhan Alimoğlu Karabük’e, Karabük Valisi İzzettin Küçük Şanlıurfa’ya Gaziosmanpaşa Kaymakamı Seddar Yavuz da Uşak’a vali olarak atandı.

Emniyet’ten gitmiyor

Bu arada Selami Altınok’un merkeze alınması İstanbul Emniyet Müdürlüğü görevini bırakması anlamına gelmiyor. Altınok, kararname çıkmadan İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne atandığı için bu görevi vekaleten yürütüyor, bu yüzden yerine atama yapılamıyordu. Kararnamenin çıkmasıyla yerine atama yapılabildi.

8 bakanlıkta üst düzey atamalar

Resmi Gazetede Aile ve Sosyal Politikalar, İçişleri, Maliye, Kültür ve Turizm, Milli Eğitim, Milli Savunma, Sağlık ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlıklarına ait atama kararları da yayımlandı. Buna göre Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğüne Enver Günenç atandı. Açık bulunan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müşavirliğine Destek Hizmetleri Dairesi Başkanı Süleyman Dinçer, İçişleri Bakanlığı Mülkiye Başmüfettişliğine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Bakanlık Müşaviri Birol Ekici, Mülkiye Müfettişliğine de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Doğan Demirdaş getirildi. Kültür ve Turizm Bakanlığı Müşavirliğine Müsteşar Yardımcısı Kemal Fahir Genç, Maliye Bakanlığı Müşavirliğine de Milli Piyango İdaresi Genel Müdür Yardımcısı Güllü Torun atandı. Sağlık Bakanlığı Müşavirliğine, Adil Zembat getirildi. Çankırı İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Petek ile TCDD Genel Müdür Yardımcısı İsmet Duman görevden alındı.

Haberin Devamı