Gazete Vatan Logo

Gece bombaladılar gündüz taradılar!

Gece bombaladılar gündüz taradılar!

Sultanbeyli’de bir karakola önceki gece bombalı saldırı düzenlendi. 10 kişinin yaralandığı olay yerinde sabah inceleme yapan polis ekiplerine de ateş açıldı. An be an görüntülenen çatışmada polis müdürü şehit oldu, iki terörist ölü ele geçirildi

Sultanbeyli Petrolyolu Caddesi’nde bulunan Fatih Polis Merkezi’ne gece 01.00 sıralarında 100 kilo C-4 patlayıcı yüklü bir araçla saldırı düzenlendi. Büyük bir gürültüyle patlayan araç binada ağır hasara neden olurken olayda aracı kullanan saldırgan öldü. Bir komiser yardımcısı, 2 polis memuru ve bu sırada polis merkezinde kayıp müracaatında bulunan 7 kişi hafif şekilde yaralandı. Yaralılar çevredeki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.
Olay yeri incelenirken...
Olay sonrasında bölgede geniş güvenlik önlemi alınırken ekipler gece boyunca incelemelerde bulundu. İncelemeler devam ederken sabah 06.50 sıralarında ellerinde otomatik tüfekler bulunan iki kişi bir anda polislerin üzerine ateş etmeye başladı. Ortalık savaş alanına dönerken polisler de karşılık vermeye başladı. Bölgede bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü Bomba İnceleme ve İmha Şube Müdürü Beyazıt Çeken, saldırganların açtığı ilk ateşte şehit düştü. Çıkan çatışmada iki saldırgan öldürüldü. Polis çatışma sonrasında bölgeyi kuşatırken polis merkezine giden tüm yollar kesildi. Bölgede geniş güvenlik önlemleri alındı.
Üstlerinden cephanelik çıktı
İstanbul Emniyeti ölü ele geçirilen teröristlerin üzerinde çok sayıda silah olduğunu açıkladı. Yazılı açıklamada, “Terör örgütü mensuplarından 2 uzun namlulu otomatik silah ve bu silahlara ait 4 şarjör, 2 tabanca ve tabancalara ait 4 şarjör ele geçirilmiş olup tahkikata başlanılmıştır” denildi.
‘Halk Savunma Birliği’
Çifte saldırıyı Twitter’dan açıklama yapan ‘Halk Savunma Birliği’ isimli örgüt üstlendi. PKK’ya yakın olan örgüt, daha önce de İslamcı İBDA-C örgütüne yakınlığıyla bilinen Adımlar dergisinin Kağıthane’deki bürosuna 26 Mart 2015’de yapılan ve bir kişinin öldüğü bombalı saldırıyı üstlenmişti.
Öldürülen terörist PKK’lı çıktı
Sultanbeyli’deki bombalı saldırının ardından çıkan çatışmada öldürülen teröristlerden birinin, PKK üyesi olduğu belirlendi. Çatışmada ölü ele geçirilen iki teröristin de sahte kimlik kullandıklarını tespit eden polis, ‘’Mehmet Gül’ adına düzenlenmiş sahte kimliği kullanan teröristin, Bingöl nüfusuna kayıtlı ve 1990 doğumlu Burak Boğakhan olduğunu ve 2009’da Kandil’de eğitim gördüğü belirlendi.
Polisle çatışan teröristin (üstte)üzerinden çıkan ve PKK’dan arama kaydı olan Ayhan Gökçe adına kayıtlı kimlik sahte çıktı.
ÖRNEK MÜDÜRDÜ
‘Bingöl’e polisi sevdiren adam’
Sabah çıkan çatışmada şehit olan İstanbul Emniyet Müdürlüğü Bomba İnceleme ve İmha Şube Müdürü Beyazıt Çeken, çok sevilen bir polis müdürüydü. Bingöl’ün Solhan İlçesi’nde 2008 yılında Emniyet Müdürü olan Çeken, görev yaptığı dönemde halkın sevgisini kazanmıştı. O dönemde ilçeye bağlı haberlerin verildiği ‘Solhan.net’ isimli internet sitesinde, “Mütevazı Emniyet Müdürü” başlığıyla bir haber de yayınlanmıştı. Haberde, Emniyet Müdürü Çeken’in yaklaşımının kurumlararası diyalog ve halkla ilişkiler adına diğer kurum amirlerine de örnek olması istenirken, “Daha önce ilçe Emniyet Müdürlüğü’ne işimiz düştüğü zaman bile gitmek istemezdik. Ancak Beyazıt Çeken döneminde emniyet müdürlüğüne bakış açımız değişti. Müdürümüze, bizlere karşı bu sıcak tavrından dolayı teşekkür ediyoruz” ifadeleri kullanıldı.
Vatandaş da yaralandı
Çatışma sırasında arada kalan bir sivil de yaralandı. Yaşadığı dehşet gözlerinden okunan vatandaşın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.
Eşi TV’den öğrendi
Çeken’in acı haberi Konya’daki ailesini yasa boğdu. Evli ve 2 çocuk babası olan şehit müdür Çeken’in Diş Hekimi eşi Kübra Çeken de tatil için geldiği Konya’da eşinin şehit olduğu haberini aldı. Çocukları 8 yaşındaki Leyla ve 3 yaşındaki Cevdet ile birlikte tatil için geldiği Merkez Selçuklu İlçesi Şeyh Şamil Mahallesi Elifkent Siteleri’nde oturan annesi İpek Polsu’nun evinde televizyonda haberleri izlerken, eşinin şehit olduğu haberini alan Kübra Çeken gözyaşlarına boğuldu. Kübra Çeken yakınları tarafından sakinleştirildi. Siteye de Türk Bayrağı asıldı. Çeken’in terfi aldığı ve terfisinin önümüzdeki günlerde açıklamasını beklediği öğrenildi.
Emniyette tören
Şehit polis müdürü Beyazıt Çeken için İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde tören düzenlendi. Törene, şehit Emniyet Müdürü Çeken’in ailesi ve yakınlarının yanı sıra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Emniyet Müdürü Selami Altınok, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın ve emniyet mensupları katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, tören öncesi Beyazıt Çeken’in ailesine taziyelerini iletti. Törenin ardından, şehit Emniyet Müdürü’nün cenazesi, memleketi Konya’ya uğurlandı. Çeken bugün Konya’da toprağa verilecek.

Haberin Devamı