Gazete Vatan Logo

GBT ve sabıka kaydı belgesi nasıl sorgulanır?

GBT ve sabıka kaydı sorgulama işleminizi nasıl yapacağınızı ve bu belgeleri nereden, nasıl alacağınızı öğrenmek için haberimizin devamını dikkatlice okuyunuz.

GBT ve sabıka kaydı belgesi nasıl sorgulanır?

Bir çok kurum bazı başvurularda bizlerden herhangi bir şuca karışıp karşımadığımızı gösteren bir belge yani sabıka kaydı istemektedir. Genel Bilgi Toplama Merkezi yani GBT kapsamında alınabilen sabıka kaydın da bu zamana kadar herhangi bir suça karışıp karışmadığınızı öğrenebilirsiniz. Size de sabıka kaydı lazım olmuş olabilir ve sabıka kaydı almak isteyebilirsiniz. Sizde GBT sabıka kaydı sorgulamasının yapmak istiyorsanız bu bölümde yer alan bilgilerden yararlanabilirsiniz. Biz sizlere bu haberimiz de sabıka kaydı sorgulamanın nasıl yapılacağı hakkında bilgi vereceğiz. Sizde bu konu hakkına bilgi sahibi olmak istiyorsanız haberimizi okuyabilirsiniz.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız

GBT – SABIKA SORGULAMA İÇİN DETAYLI BİLGİ!

YARGITAY DOSYA SORGULAMA HAKKINDA AYRINTILI BİLGİ!

GBT sabıka kaydı sorgulama işlemini iki farklı yoldan yerine getirebilirsiniz. Sizde bir iş başvurusunda bulunmuş olabilir ya da bir ehliyet kursuna başvuruda bulunmak isteyebilirsiniz. Böyle bir durumla karşı karşıya kaldığınız zaman ise sizden sabıka kaydı istenecektir. Sizde sabıka kaydı almak zorunda kalabilirsiniz. Sabıka kaydı almak içinse iki farklı yoldan size en uygun olanını seçebilirsiniz. Sabıka kaydı almanın ilk yolu size bulunduğunuz yerdeki adalet saraylarına başvuruda bulunabilirsiniz. Eskiden bu kurumlara başvuruda bulunduğunuz zaman size sabıka kaydı verirken belli bir ücret isteniyordu. Artık adalet saraylarına başvuru da bulunduğunuz zaman size sabıka kaydı verilirken herhangi bir ücret talep edilmemektedir. Ancak bu yol sizlere biraz zaman kaybı yaşatabilir. Bundan dolayı bizim size tavsiyemiz ikinci bir yol olan online sabıka kaydı sorgulama işlemini yapmanız olacaktır. Online olarak sabıka kaydı sorgulama işlemini E-Devlet sistemi üzerinden yerine getirebilirsiniz. 2008 yılında hizmete giren bir uygulama olan E-Devlet uygulaması ile birlikte sizde artık sabıka kaydı sorgulama işlemini yerine getirebilirsiniz.

Haberin Devamı

E-Devlet sistemi üzerinden sabıka kaydı sorgulama için ;

Haberin Devamı

İlk olarak www.türkiye.gov.tr adresine giriş yapınız.

Daha sonra ise açılacak olan sayfada sol üst kısımda yer alan E-Hizmetler bölümün tıklayınız.

Bu bölüme tıkladıktan sonra bir sonraki adımda ise sol kısımda yer alan harflerden “A” harfine tıklayınız. Çünkü sabıka kaydı sorgulama işlemini Adalet Bakanlığı başlığı altında yer almaktadır.

Bundan sonra ki adımda ise adli sicil kaydı sorgulama yazan başlığa tıklamanız gerekmektedir.

Bu alana tıkladıktan sonra ise açılacak olan sayfada kimliğimi şimdi doğrula butonuna basınız. Daha sonra ise açılacak olan sayfada ilgili alanlara TC kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi girmeniz gerekmektedir.

Bu bilgileri ilgili alana girdikten sonra son olarak sorgula butonuna basarak sizde artık sizde sabıka kaydı sorgulama işlemini yerine getirebilirsiniz.

Ancak E-Devlet sistemi üzerinden işlem yapabilmek için size E-Devlet şifresi lazım olacaktır. Eğer E-Devlet şifreniz yok ise sistem üzerinden işlem yapamazsınız. Sizde E-Devlet uygulamasından yararlanmak istiyor ancak şifre sahibi değilseniz sizen yakın PTT şubesine TC kimlik kartınız ile başvuruda bulunarak şifre sahibi olabilirsiniz. Şifre sahibi olmak içinse sizden 2 TL işlem ücrti istenecektir.

Haberin Devamı