Gazete Vatan Logo

GBT sorgulama ve sabıka kaydı alma işlemleri nasıl yapılır?

Online hizmetler üzerinden GBT sorgulama ve sabıka kaydı alma işlemlerini yapabilirsiniz. Tek bir portal üzerinden kısa sürede yapacağınız bu işlemleri nasıl yapacağınızı haberimizden öğrenebilirsiniz.

GBT sorgulama ve sabıka kaydı alma işlemleri nasıl yapılır?

Bir iş başvurusunda bulunduğunuzda ya da öğrenciyseniz yeni bir eve taşınacak olduğunuzda, yurtlarda kalmak istediğinizde sizlerden en çok istenen bir belge olan GBT sabıka kaydına ihtiyacınız vardır. Yaşamımız boyunca bizlerin yapmış oldukları, işlemiş oldukları kanun karşısında aldıkları cezaları yansıtan belgeye GBT sabıka ya da sicil kaydı denir. Geçmişimizin temiz olup olmadığınız belgeleyen bu kayda pek çok alanda ihtiyaç duyarız. Bu kaydı hemen çıkartmak, gerekli kişilere ya da kurumlara teslim etmemiz gerekebilir. Bunun için ise Adalet Bakanlığına gidip bu kaydı çıkarmamız oldukça zor olabilir. Ayrıca herkese adliye kurumu yakın olmayabilir. Bu nedenle bu kurum ya da kuruluşa ulaşım zor olabilir. İşte bu ve buna benzer durumlarda devletimizin bizlere sağlamış olduğu işlemlerden yararlanabiliriz. İnternet sistemi üzerinden yapılacak olan işlemler tek bir başlık adı altında toplanarak işlem kolaylığı sağlanmıştır.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

Haberin Devamı

GBT – SABIKA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

YARGITAY DOSYA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Gelişen internet teknolojisi sayesinde biz vatandaşlar gerçekleştirmemiz gereken pek çok işleri bu sayesinde yapabiliriz. Son yıllarda gelişen internet teknolojisi sayesinde vatandaşlar çoğu işlemini internet üzerinden gerçekleştirmektedir. İnterneti kullanan vatandaş sayısında bir artış olduğu için ülkemizde bulunan bazı kurum ve kuruluşlar internet uygulamalarını geliştirmiştir. Aktif biçimde kullanılmaya başlanan online uygulamalar bizlerin yapacak oldukları işlemleri daha kısa sürede yapmalarına yardımcı olur. Bu kapsamda devletimizce geliştirilmiş olan e-Devlet uygulaması her türlü konuda hizmetin kapılarını ardına kadar açmıştır.

E-Devlet sisteminde ülkemizde bulunan bakanlıkların, kurum ve kuruluşların internet uygulamaları yer almaktadır. Adalet Bakanlığı ve birçok bakanlığın internet uygulaması da E-Devlet sisteminde yer almaktadır. Vatandaşların talebinin arttığı bu online işlemler sayesinde dijital ortamda geliştirilen işlemlerin sayısı ve çeşidi her geçen gün artmaktadır. Her gün bir yenisi eklenen bu online işlemlerden biri olan GBT sabıka kaydı alma biz vatandaşların yoğun ilgisini gören bir uygulama olarak gösterilebilir. Adalet Bakanlığı sabıka kaydına olan yoğunluktan dolay bir çözüm geliştirmiştir. Artık internet sistemi üzerinden de sabıka kaydı belgesine ulaşılmasını sağlamıştır. Vatandaşlar dijital platform üzerinden E-Devlet sistemi sayesinde sabıka kaydı belgesine ulaşabilir.

Haberin Devamı

E-Devlet sisteminden işlem gerçekleştirebilmek için ise sisteme giriş yapmanız gereklidir. Giriş yapabilmek için öncelikle PTT merkez şubesine başvurmanız gerekir. Nüfus cüzdanınız ile ilgili görevliye e-Devlet şifresi almak istediğinizi beyan ediniz. 2 TL işlem ücretini ödedikten hemen sonra sizlere verilen kapalı bir zarf içinde sisteme giriş şifreniz sizlere takdim edilir. ,bu şifre ile E-devlet resmi sayfasına girişinizi yapabilirsiniz. Sistem otomatik olarak sizden şifrenizi güncellemek isteyecektir. Gelen yönergeler doğrultusunda karşımıza gelen bilgileri dikkate alarak yeni bir şifre edinebilirsiniz. E-Devlet şifresi ile sisteme giriş yapıp sağ üst köşede bulunan e-Hizmetler bölümünden GBT sabıka kaydı alt başlığına tıklayınız. Gerekli kimlik bilgilerinizi girdikten sonra GBT sabıka kaydınızı çok kısa bir zamanda çıkartabilirsiniz.

Haberin Devamı