Gazete Vatan Logo

GBT sorgulama programı nasıl kullanılır? Sabıka kaydı çıkarma işlemi burada!

GBT sorgulamanızı ve sabıka kaydı sorgulamanızı internet üzerinden online olarak yapabilirsiniz. Bu işlemleri yaparak suçlu olmadığınızı kanıtlayabilirsiniz. Nasıl yapacağınızın bilgisi haberimizde.

GBT sorgulama programı nasıl kullanılır? Sabıka kaydı çıkarma işlemi burada!

Bir iş başvurusunda bulunduğumuzda bizden istenen belgeler adı altında listenin en başında yer alan belge GBT sabıka kaydı belgesidir. Yalnızca iş başvurusunda değil, kiracı olmak istediğimiz bir apart ta, öğrenci olarak gittiğimiz şehirde barınmak için yerleşecek olduğumuz yurtta biz vatandaşlardan istenecek en temel belge GBT sabıka kaydı belgesidir. Diğer ismi sicil kaydı olan bu belge hayatımızın yaklaşık her türlü alanında bizlerin ihtiyaç duyduğu bir belgedir. Bu belge istenilen kişi ya da kurum tarafından önemlidir. Çünkü biz vatandaşların geçirmiş olduğu yaşam boyunca bir ceza işleyip hapse girip girmediğini kanunen bir ceza işleyip işlemediğini bu belgeler gösterir. Bu nedenle de geçmişimiz hakkında soruşturma yapmak yerine kurumlar ya da bireyler bu belgeyi talep ederler.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

GBT – SABIKA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

YARGITAY DOSYA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Bizler de bu belgeyi almak için Adalet Bakanlığı merkez binasına gitmemiz gerekir. Ancak bu bina bizlerin ikamet ettiği yere uzak olabilir, hatta ve hatta büyük bir şehirde yaşıyorsak bu kuruma ulaşmamız daha da zor olabilir. Bu nedenle bizler bu binaya gitmeden bu belgeyi çıkarmanın başka bir yolunu aramaya başlarız. Çünkü zaten adliyeye kolayca ulaşım sağlasak bile bizler bu kurumda sicil kaydı çıkarmaya gelen tek vatandaş biz olmayacağımız için orada fazlasıyla vakit kaybetmemiz gerekir. Bizler de bu şekilde zaman harcamamak daha kısa yoldan daha pratik bir şekilde işlerimizi halledebilmek için internet sistemini kullanabiliriz.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz zamanlarda vatandaşların online biçimde gerçekleştirmiş oldukları pek çok işlem ve uygulama vardır. Bu uygulamaları en kısa yoldan ulaşmanın bir yolu ise internet sistemini kullanmaktan geçer. Biz vatandaşlar olarak artık evde oturduğumuz yerden pek çok işlemi tek bir tuşla gerçekleştirebiliriz. Bu sayede hem zamandan tasarruf eder bazı işlemlerimizi yapmak için vakit buluruz, hem de küçük bir işlem için boşuna vakit kaybı yaşamadan hızlıca istediğimiz işlemi gerçekleştirebiliriz. Online işlemlerin ve internet uygulamaların tek bir çatı altında toplandığı e-Devlet sistemi sayesinde biz vatandaşalar olarak eğitim, sağlık, sosyal alanlarında ve daha fazla alanda işlemlerimizi gerçekleştirebiliriz. İnternet sistemi sayesinde bu GBT sabıka kaydından da kolayca yararlanabiliriz. E-Devlet sistemine kendi şahsi şifreniz ve T.C. kimlik numaranız ile sisteme giriş yaptığınız takdirde resmi siteye girişinizi gerçekleştirmiş olursunuz. Sonrasında sol sütunda yer alan e-Hizmetler bölümünde GBT sabıka kaydı alt başlığına tıklayarak karşınıza açılacak olan sayfada yer alan isim, soy isim, doğum yer, doğum yılı ve buna benzer kendi kişisel kimlik bilgilerinizi sisteme girdikten hemen sonra sorgulama yerine tıkladığınız takdirde GBT sabıka kaydınıza ulaşmış olacaksınız. Sonrasında ise bu ekrana yansıyan sayfanın çıktısını alarak dilediğiniz her türlü alanda rahatlıkla teslim edebilirsiniz. Üstelik bu belgeyi çıkarmak için gün, saat beklemenize gerek yok. Günün her saati pratik bir şekilde belgeyi çıkarabilirsiniz.

Haberin Devamı