Gazete Vatan Logo

GBT sorgulama nasıl yapılır, sabıka kaydı nereden alınır?

GBT sorgulama ve sabıka kaydı alma işlemini internet üzerinden online hizmetler sayesinde yapabilirsiniz. Bu işlemleri yapmak birkaç dakikanızı alacak işlemlerdendir. Ayrıntıları haberimizde.

GBT sorgulama nasıl yapılır, sabıka kaydı nereden alınır?

GBT yani sabıka kaydı belgesi adli suç bilgilerinizin yer aldığı belgedir. Yani bu belgede hayatınız boyunca işlediğiniz suçlar yer almaktadır. Sabıka kaydı belgesinin hayatımızdaki yeri önemlidir. Çoğu başvuruda bu belge istenmektedir. Ülkemizde genellikle iş başvurularında istenilen bu belge başka başvurularda da istenmektedir. Vatandaşların bankalara yaptıkları bazı kredi başvurularında da bu belge istenmektedir. Bu belge ayrıca öğrenciler için de önem arz etmektedir. Öğrencilerin yurt ve burs başvurularında bu belge istenmektedir. Bu belge ayrıca polislik başvurusu, ehliyet başvurusu sırasında da istenmektedir. Yani anlayacağınız üzere bu belgenin hayatımızda ki önemi büyüktür. Bu belgeyi yaşadığınız yerin adliye sarayına giderek 5 TL karşılığında alabilirsiniz.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

GBT – SABIKA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

YARGITAY DOSYA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Nüfusu fazla olan yerlerde bu belgeye olan istek de fazladır. Bu yüzden büyük şehirlerde sabıka kaydı belgesi için bekleyen vatandaş sayısı fazladır. Adalet Bakanlığı sabıka kaydı belgesi isteyen vatandaşların adalet saraylarında beklememesi için internet üzerinden sabıka kaydı belgesini vatandaşlara ulaştırmaktadır. Adalet Bakanlığı internet uygulaması sayesinde vatandaşlar internet üzerinden sabıka kaydı belgesine ulaşabilir. Adalet Bakanlığının internet uygulaması E-Devlet sisteminde ye almaktadır. Yani vatandaşlar E-Devlet sistemi üzerinden Adalet Bakanlığının internet uygulamasına ulaşabilir ve sabıka kaydı belgesine ulaşabilirler. E-Devlet sisteminde Adalet Bakanlığı ve bir çok başka bakanlık yer almaktadır. Vatandaşlar E-Devlet sistemine giriş yaparak bir çok bakanlığın internet uygulamasına ulaşabilir.

Haberin Devamı

E-Devlet sisteminden işlem gerçekleştirebilmek için ise sisteme giriş yapmanız gereklidir. Sisteme giriş yapabilmek için de ana sayfada yer alan sisteme giriş linkini tıklamalısınız. Açılan sayfada E-Devlet sistemine giriş yolları bulunmaktadır. Bu giriş yollarından herhangi bir tanesini seçerek E-Devlet sistemine giriş yapabilirsiniz. E-Devlet sistemine giriş yollarından E-Devlet şifresi ile giriş, mobil imza ile giriş, elektronik imza ile giriş ve T.C. kimlik kartı ile giriş seçenekleri yer almaktadır. Bu giriş seçeneklerinden herhangi birisi ile E-Devlet sistemine giriş yapabilirsiniz. Vatandaşlar genellikle E-Devlet şifresi ile giriş yapmaktadır. E-Devlet şifresi ile giriş yapabilmek için sisteme T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi girmelisiniz.

Haberin Devamı

Eğer E-Devlet şifreniz yok ise şifrenizi PTT kurumlarından alabilirsiniz. PTT kurumlarından 2 TL karşılığında şifrenizi alabilirsiniz. Şifrenizi aldıktan sonra sisteme T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi girmelisiniz. Bu bilgileri girdikten sonra E-Devlet sistemine giriş yapabilirsiniz ve işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Sisteme giriş yaptıktan sonra ana sayfada yer alan E-Hizmetler bölümüne giriş yapmalısınız. E-Hizmetler bölümünde E-Devlet sisteminde yer alan bütün hizmetlere ulaşabilirsiniz. Bu bölüme giriş yaptıktan sonra Adalet Bakanlığını bulmalısınız. Adalet Bakanlığının alt bölümlerinden adli sicil istatistik genel müdürlüğü hizmetleri bölümünün altından adli sicil kaydı sorgulama seçeneğini seçerek sabıka kaydı belgesine ulaşabilirsiniz. Bu işlem sayesinde vatandaşlar internet üzerinden sabıka kaydı belgesine ulaşabilir

Haberin Devamı