Gazete Vatan Logo

Gazze için cihat çağrısı!

Yemen'de düzenlenen Gazze'ye destek gösterisinde ''cihat'' çağrısı yapıldı. Hamas'ın Yemen ofisi önünde toplanan bir grup gösterici, ''kadınlı erkekli cihat çağrısı'' sloganı ile İsrail'in Gazze'ye yönelik operasyonlarına ''direniş'' mesajları verdi.

Gösterilerde Filistin halkının yaşadığı acıları paylaşan protesocular Gazze'de yaşanan drama sessiz kalındığını belirterek cihat çağrısı ile ''kardeşlerimizin yardımına koşalım'' mesajı verildi.

Atılan sloganlarda Arap ülkelerinin ve İslam dünyasının sessizliği ve uluslararası toplumun yaşanan ''kıyıma'' yönelik herhangi bir eylem yapmaması da protesto edildi.

Gazze'ye gitme çağısı

Hamas'ın Sana ofisi önünde toplanan ve çoğunluğu kadınlardan oluşan grup Müslümanların sessizliğine dikkat çekerek, ''Gazze'deki Filistinli kardeşlerimizin yanlız olmadığını göstermek adına gerekirse Gazze'ye gidip cihad ederiz'' mesajı verdi.

Yemen'de yaşayan Filistinli sivil toplum temsilcilerinin de katıldığı gösteride açıklama yapan Hamas ofisi temsilcisi Vadi el-Anzav, ''Gazze'nin direnişine destek için cihad kapısını açıyoruz. Tüm dünyanın sessizliğine karşın bizler cihat çağrımızla ve Filistinli kardeşlerimizle omuz omuza direnerek İsrail işgalini bitirme hedefine ulaşabiliriz'' şeklinde konuştu.

Haberin Devamı