Gazete Vatan Logo

Furkan Kızılay kimdir?

Survivor 2017 yarışmasında ünlüler takımında yarışan Furkan Kızılay, rol aldığı dizlerden dolayı izleyici tarafından yakından tanınıyor. Özellikle de Çocuklar Duymasın dizisinde Havuç karakteri ile ünlenen Furkan Kızılay, yarışmada sergilediği performanslar ile de izleyenlerin dikkatlerini üzerine çekiyor. Başarılı yarışmacı Furkan Kızılay kimdir?

Furkan Kızılay kimdir?

30 Kasım 1990 tarihinde İstanbul’da dünyaya gelmiş olan Furkan Kızılay, Türk dizi film oyuncusudur. Aynı zamanda şarkıcılık da yapan yarışmacı, Çocuklar Duymasın dizisinde hayat verdiği Havuç karakteri ile izleyenlerin beğenisini toplamış ve ünlenmiştir. Sinema filmleri ve televizyon dizilerinin yanı sıra reklamlarda da rol almaktadır. 2002-2005 yılları arasında ve 2010-2013 yılları arasında Çocuklar Duymasın dizisinde rol alan oyuncu bu iki dönem arasında da Şah Mat dizisinde rol aldı. Sinema türünde yer aldığı bir diğer film ise Kolpaçino 3. Devre filmidir.

Survivor Furkan Kızılay Kimdir? Tıkla Öğren!

Furkan Kızılay, ilk olarak lise yıllarında şarkı söylemeye başlamıştır. Sesinin farkına varan Furkan, söz yazmaya başlamış ve gençlik yıllarında müzik ve şarkı ile uğramıştır. Oyunculuk konusunda sergilediği başarısını müzik alanına da taşıyıp ilk albümü Aşksın Sen’i 2009 yılında sevenleri ile buluşturdu. İlk albümünün ardından da 2010 yılında Her Şey Senle albümünü çıkardı. Çıkardığı albümler Çocuklar Duymasın dizisinde jenerik müziği olarak kullanıldı. Böylece daha da geniş bir kitleye hitap etme fırsatını buldu. 2011 yılında çıkardığı Karamel Kokun albümü ve 2014 yılında çıkardığı Ecem albümü sonrasında 2014 yılında da Vura Vura albümünü çıkardı, iyi bir çıkış elde etti.

Furkan Kızılay gerek eğlenceli karakteri ile gerekse de samimi tavırları ile kısa süre içinde Survivor yarışmasını izleyenlerin sevgisini kazandı.

Survivor 2017 yarışmasında yarışmacıların genel puan tablosuna bakıldığında Furkan Kızılay, 8. Sırada yer almaktadır. Oynamış olduğu 197 maçtan 95 tanesinden galibiyet ile ayrılırken 102 tanesinden mağlubiyet ile ayrıldı. Genel puanı 185’dir.

Furkan Kızılay’ın Çıkardığı Albümler

Aşksın Sen albümü 2009 yılında,
Her Şey Senle albümü 2010 yılında,
Karamel Kokun albümü 2011 yılında ve
Ecem albümü ile Vura Vura albümü 2014 yılında çıkmıştır.

Haberin Devamı