Gazete Vatan Logo

Fransa öldürülen Türk için yürüdü

Fransa’nın Marsilya kentinde iki çete arasındaki çatışma sırasında vurularak öldürülen Engin Güneş için düzenlenen protesto yürüyüşüne binlerce kişi katıldı

Fransa öldürülen  Türk için yürüdü

Fransa’nın Marsilya kentinde 25 Mayıs’ta bir spor derneğine ait kafeteryada otururken rakip uyuşturucu çeteleri arasında çıkan çatışmada kurşunlara hedefi olarak hayatını kaybeden Engin Güneş için protesto yürüyüşü düzenlendi. Güneş’in ölümü sonrası yetkililerin sessiz kalmasının protesto edildiği yürüyüşe 3 bin kişi katıldı.

‘Beyaz yürüyüş’ adlı etkinlik için Plan d’Aou Mahallesi’nde toplanan göstericiler, üzerinde Güneş’in fotoğrafı ve ‘Bir daha asla’ yazan beyaz tişörtlerle olayın gerçekleştiği spor derneğinin önüne kadar yürüdü. Burada yapılan konuşmalarda yetkililerin, Marsilya’da yaşanan çete şiddetine karşı yeterince otorite gösterememesi eleştirildi. Güneş’in ailesi, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Marsilya Belediye Başkanı Jean-Claude Gaudin’i de, olaya karşı kayıtsız kalmakla suçladı.

Görüşme talebi

Yürüyüşe katılan Bölge Senatörü Samia Ghali, Cumhurbaşkanı Macron’a mektup yazarak, Güneş’in ailesini Elysee Sarayı’nda kabul etmesini talep etti.

Marsilya’da şiddetin sıradan hale geldiğine dikkati çeken Ghali, ‘Marsilya’daki şiddet olaylarında hayatını kaybedenlerin ‘gerçek kurbanlar’ olarak kabul edilmesi gerektiğini’ belirtti.

Haberin Devamı