Gazete Vatan Logo

Fransa karıştı! Terör saldırısıymış!

Fransa hükümet sözcüsü Stéphane Le Foll, bugün sabaha karşı başkent Paris'in kuzeybatısındaki Magnanville banliyösünde 2 polisin öldürülmesinin 'terör saldırısı olduğunu' söyledi. EURO 2016 esnasında böyle bir olayın yaşanması, Fransa genelinde büyük panik yarattı!

Fransa karıştı! Terör saldırısıymış!

Fransa'nın başkenti Paris yakınlarındaki Magnanville banliyösünde, 42 yaşındaki polis memuru Jean Baptiste Salvaing'i öldüren saldırgan Salvaing'in polis eşi ve 3 yaşındaki oğlunu rehin almıştı. Rehin aldığı kadını da öldüren saldırgan polis ekiplerinin düzenlediği operasyon sonucu öldürülmüş, olaydan kurtulan tek kişi çiftin üç yaşındaki çocukları olmuştu.

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, saldırının ardından kabinesini olağan üstü toplantıya çağırdı.Toplantıya Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve ve Başbakan Manuel Valls da katıldı.

'ADİCE BİR TERÖR SALDIRISI'

Toplantının ardından kameralar karşısına geçen Fransa İçişleri Bakanı Cazeneuve, saldırıyı 'adice bir terör saldırısı' olarak niteledi. Cazeneuve ayrıca, son dönemde ülke genelindeki operasyonlarda 'Fransa için tehtit oluşturan' 100'den fazla şüphelinin yakalandığını açıkladı.

RTL'ye konuşan Fransa hükümet sözcüsü Stéphane Le Foll da olayın 'terör saldırısı' olduğunu söyledi.

PARİS'TE 2 POLİSİ ÖLDÜREN LAROSSİ ABBALLA'NIN İLK FOTOĞRAFI

Haberin Devamı

The Local'da yer alan habere göre, saldırıyı Pakistan'daki cihatçı örgütleriyle bağlantılı olduğu iddiasıyla 2013 yılında hapis cezasına çarptırılan 25 yaşındaki Larossi Abballa gerçekleştirdi.

Haberde ayrıca, Abballa'nın 'terör saldırıları düzenlemek için örgüt oluşturma' suçundan üç yıl hapis yattığı da belirtildi.

NE OLMUŞTU?

Paris'in kuzeybatısındaki Magnanville adlı banliyöde gece geç saatlerde yaşanan rehine krizinde saldırgan dahil 3 kişi hayatını kaybetti.

Kimliği belirlenemeyen saldırgan, komşusu 42 yaşındaki polis memuru Jean Baptiste Salvaing’i defalarca bıçaklayarak öldürdü, ardından da eşini ve 3 yaşındaki oğlunu rehin aldı.

?Saldırgan polisin düzenlediği operasyonda vurularak öldürülürken; olay esnasında görevde olmayan polis memurunun eşinin de ölü bulunduğu açıklandı. Çiftin üç yaşındaki oğulları ise saldırıdan yara almadan kurtuldu.