Gazete Vatan Logo

Fransa’da teröre karşı ortak yürüyüş

Lyon kentinde Müslümanlar ve Hristiyanlar teröre karşı birlikte yürüdü.

Fransa’da teröre karşı ortak yürüyüş

Fransa’nın Lyon kentinde yaşayan Müslümanlar ve Hristiyanlar son günlerde ülkede düzenlenen terör saldırılarını kınamak için ortak bir protesto yürüyüşü gerçekleştirdi.

Kent merkezinde düzenlenen protesto yürüyüşü sırasında slogan atılmadı. Yürüyüş kortejinin başında, "Kardeşlikle Kazanacağız" yazılı bir pankart taşındı. Sessiz yürüyüşün ardından katılımcılar olaysız şekilde dağıldı.

Fransız basını, ortak yürüyüşe geniş yer verdi. Fransa İslam Konseyi (CFCM), önceki gün yaptığı açıklamada, ülkedeki Müslümanlara, Saint-Etienne-du-Rouvray kentinde öldürülen papazı anmak üzere bu pazar günü kiliselerde düzenlenecek ayinlere, "dayanışma" amacıyla katılmaları çağrısında bulunmuştu. CFCM'den yapılan yazılı açıklamada, "Hain bir şekilde katledilen papaz Jacques Hamel için 31 Temmuz'da düzenlenecek ayinlere katılmak üzere, bütün cami imamları ve cemaatlerinin dayanışmamızı göstermek adına, yakınlarındaki kiliselere gitmeleri yönünde çağrıda bulunuyoruz." ifadelerine yer verilmişti. Saint-Etienne-du-Rouvray kentindeki bir kiliseye 26 Temmuz sabahı ayin sırasında giren 2 saldırgan, 3'ü din adamı olmak üzere 5 kişiyi rehin almıştı. Bir papazı öldüren, bir kişiyi ağır yaralayan 2 terörist, polis tarafından vurularak öldürülmüştü. Saldırıyı terör örgütü DAEŞ üstlenmişti.

Haberin Devamı