Gazete Vatan Logo

Filmekimi'nde izlemeniz gereken 7 film

Bu sene 14'üncüsü düzenlenen, 48 filmin gösterimde olacağı 'Filmekimi' nihayet başladı. Özel seçkilerin yer alacağı, 11 Ekim'e kadar devam edecek sinema şöleninde sinemaseverler sanata doyacak.

Filmekimi'nde izlemeniz gereken 7 film

Dheepan

Yönetmen: Jacques Audiard

Oyuncular: Antonythasan Jesuthasan, Kalieaswari Srinivasan , Claudine Vinasithamby

- Altın Palmiye'yi kazanan film, Sri Lanka'daki iç savaşın ardından bir kadın ve kız çocuğuyla aileymiş gibi bir araya gelip mülteci olarak Paris'e gelen ve zorluklarla geçen hayatını aktarıyor.

Uzaktan (Desde Alla)

Yönetmen: Lorenzo Vigas

Oyuncular: Alfredo Castro, Luis Silva, Jericó Montilla, Catherina Cardozo

- Venedik Film Festivali'ne katılan ilk Venezüella filmi olan, bunun yanında Altın Aslan ödülüne de layık görülen Uzaktan, çete üyesi olan bir jigoloyla zengin bir yaşlı adam arasındaki yakınlaşmayı anlatıyor.

The Lobster

Yönetmen: Yorgos Lanthimos

Oyuncular: Colin Farrell, Rachel Weisz, Ben Whishaw, Jessica Barden,

- The Lobster, bekar olmanın yasadışı olduğu, bu suçu işleyenlerin, seçtikleri bir hayvana dönüştürüldüğü bir dünyada geçiyor. Cannes’da 'Jüri Ödülü'nü kazanan The Lobster, şaşırtıcı ve absürd senaryosuyla diğer fimlerden bir tık daha önde.

El Club

Yönetmen: Pablo Larraín

Haberin Devamı

Oyuncular: Roberto Farías, Antonia Zegers, Alfredo Castro, Alejandro Goic

- Pablo Larraín’in toplumsal-politik filmi No’nun ardından yönettiği El Club, bu sene Berlin Film Festivali'nde 'Büyük Jüri Ödülü' ile adından söz ettirdi. Pinochet döneminde bir çok insanlık suçuna adı karışan Katolik Kilisesi'ne yönelik eleştirel bir tavır takınıyor.

Paulina (La Patota)

Yönetmen: Santiago Mitre

Oyuncular: Dolores Fonzi, Oscar Martinez, Esteban Lamothe

- Arjantin'in ücra bir köşesinde öğretmenlik yapan, idealist bir karakteri anlatan Paulina, Cannes Eleştirmenler Haftası Büyük Ödülü kazandı.

Mustang

Yönetmen: Deniz Gamze Ergüven

Oyuncular: Güneş Şensoy, Doğa Zeynep Doğuşlu, Şerife Kara

- Fransa-Almanya-Türkiye ortak yapımı Mustang, Fransa adına Oscar'da yarışacak. Kadının toplumdaki yerini anlatan Türkiye manzarası görmek mümkün...

Saul'un Oğlu

Yönetmen: László Nemes

Oyuncular: Géza Röhrig, Levente Molnár, Urs Rechn, Sándor Zsótér

- Macaristan'ın Oscar adayı olan film alışılagelen Holokost filmlerinden ayrı bir noktada duruyor. Yapım Cannes'da Büyük Jüri ve FIPRESCI Ödülü'ne layık görüldü.

Haberin Devamı