Gazete Vatan Logo

FETÖ’cü çıkan o avukatı baro atamış

FETÖ’den gözaltına alınan Erhan Tuncel’in avukatı Erdoğan Soruklu’yu Tuncel için İstanbul Barosunun atadığı ortaya çıktı

FETÖ’cü çıkan o avukatı baro atamış

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, daha önce 91 şüpheli avukat hakkında gözaltı kararı alınan ve 25’i tutuklanan soruşturma kapsamında aralarında Zaman Gazetesi, Bank Asya, Akın İpek ve eski bazı emniyet müdürlerinin avukatlarının da bulunduğu 84 avukat hakkında gözaltı kararı verdi. 6 ilde eş zamanlı yapılan operasyonlar kapsamında 35 avukat gözaltına alınırken, gözaltına alınan avukatlar arasında Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin görülen davada sanık olan ‘Büyük ağabey’ lakaplı Erhan Tuncel’in avukatı Erdoğan Soruklu ile yanında çalışan O.Ç.’de bulunuyor.

Örgütün ‘Türkiye ve İstanbul Avukat Yapılanmasına’ mensup oldukları öne sürülen avukatlar, “Danıştay ve Yargıtay’da iş bitirmekle” suçlanıyor. Örgütün avukat yapılanmasının ilk olarak 2008 yılında kurulduğu öne sürülen soruşturmada, Soruklu ve yanında çalışan O.Ç.’nin ByLock kullanıcısı olduğu iddia ediliyor.

FETÖ baroya mı sızdı?

VATAN’ın edindiği bilgiye göre, Erhan Tuncel gözaltına alındığında avukatı yoktu. Savcılık da Tuncel için İstanbul barosundan avukat talep edince baronun Tuncel için gönderdiği avukat FETÖ’den gözaltına alınan Erdoğan Soruklu oldu. Tuncel’in gözaltı ve savcılıktaki ifadesinde yanında yer alan Soruklu, Tuncel tutuklandıktan sonra da görevine devam etmek istedi. Tuncel’in tahliye olup beraat etmesine kadar avukatlığını yapmaya devam ederken Soruklu’yu İstanbul Barosu’ndan atayanın kim olduğu savcılık tarafından araştırılırken, ‘FETÖ baroyada mı sızdı?’ sorusunu akıllara getirdi.

Haberin Devamı

Zaman’a konuşmuştu

Erhan Tuncel beraat etmeden bir gün önce kapatılan Zaman Gazetesi’ne avukatı aracılığıyla bir mektup yazmıştı. Şimdi Dink cinayetinde ihmali olduğu iddiasıyla tutuklu yargılanan dönemin emniyet müdürleri Ali Fuat Yılmazer ve Ramazan Akyürek ile ilgili, “Bu iki isim Dink cinayetinin mağdurudur. İstihbarat iç mantığına göre en son sorumlu tutulacak kişilerdir” demişti.