Gazete Vatan Logo
Magazin Festivalde çarpıcı yapımlar

Festivalde çarpıcı yapımlar

İstanbul Film Festivali bir kez daha perdelerini açarken yine birbirinden önemli filmler bu maratonda seyircisinin karşısına çıkacak

4-19 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek olan 34. İstanbul Film Festivali’nde 200 civarı filme ev sahipliği yapıyor. İşte festivalde öne çıkan filmler...

Gizli Kusur/ Inherent Vice

Y: Paul Thomas Anderson

O: Benicio Del Toro, Josh Brolin, Joaquin Phoenix, Reese Witherspoon, Jena Malone, Owen Wilson

Yapım: 2014 ABD

Paul Thomas Anderson’ın merakla beklenen yeni filmi Gizli Kusur, özel dedektif Larry “Doc” Sportello’nun hikayesini anlatıyor. Doc, eski kız arkadaşının emlak zengini yeni sevgilisi hakkında bir komplodan haberdar olmuştur. Karısı ve karısının sevgilisi, adamı kaçırıp akıl hastanesine tıkmayı planlamaktadır. Doc davayı deştikçe işler daha da karmaşık bir hal alacaktır. Gizli Kusur, Amerikan edebiyatının en esrarengiz yazarlarından Thomas Pynchon’ın aynı adlı romanından uyarlandı.

Çılgın Kalabalıktan Uzak/Far From The Madding Crowd

Y: Thomas Vinterberg

O: Juno Temple, Carey Mulligan, Michael Sheen

Yapım: 2015 ABD/İngiltere

Film, birbirinden çok farklı üç adamı etkisi altına alan Bathsheba Everdene’in hikayesini anlatıyor. dığı bu son filmi, yıldız oyuncularla dolu iddialı bir dönem incelemesi.

Haberin Devamı

Limonata

Y: Ali Atay

O: Serkan Keskin, Ertan Sabah, Luran Ahmedi, Funda Eryiğit

Yapım: 2014 Türkiye

Başka kültürlerden gelen, birbirini tanımayan iki kardeşin benzerliklerini, farklılıklarını ve kavgalarını eğlenceli bir yol hikayesiyle anlatan bir film Limonata. Suat, Makedonya’da yaşayan eski bir tır şoförüdür, hasta yatağında ölmeyi beklemektedir. Ölmeden önce oğlu Sakip’ten son bir isteği vardır; yıllar önce İstanbul’da imam nikahıyla evlendiği bir kadından olan oğlunu bulması.

Onur/Pride

Y: Matthew Warchus

O: Bill Nighy, İmelda Staunton, Dominic West, Paddy Considine

Yapım: 2014 İngiltere

Yıl 1984... Ulusal Maden İşçileri Sendikası, Birleşik Krallık genelinde grev ilan etmiş durumdadır. Bu dönemde madencilerle aynı taraflara (Thatcher, polis ve hükümet yanlısı basına) karşı mücadele ettiklerinin farkına varan Londralı bir grup aktivist lezbiyen ve gay, madenciler için yardım parası toplamaya karar verir ve böylece tarihe geçecek bir dayanışma öyküsü yazılır.

Haberin Devamı

Saint Laurent

Y: Bertrand Bonello

O: Gaspard Ulliel, Jeremie Renier, Louis Garrel, Lea Seydoux

Yapım: 2014 Fransa

Cannes’da Altın Palmiye için yarışan ve on bir dalda Cesar’a aday gösterilen film alışılmış bir biyografi değil... Yönetmen, moda devi Yves Saint Laurent’ın hayatını çizgisel bir hikaye şeklinde perdeye taşımaktansa, zamanda ileri ve geri giderek serbest bir anlatım tercih ediyor. Film, ünlü modacıya sadece bir moda tasarımcısı değil, bir sanatçı olarak yaklaşıyor.

Party Girl

Y: Marie Amachoukeli, Claire Burger, Samuel Theis

O: Angelique Litzenburger, Joseph Bour

Yapım: 2014 Fransa

Yönetmen Samuel Theis’in annesi Angelique, bir gece kulübünde konsomatrislik yapan 60 yaşında bir kadındır. Gedikli müşterilerinden Michel ona aşıktır ve nihayet, bir gün evlenme teklif eder. Angelique’in gerçek ailesinden karakterler filmde de kendilerini oynuyor.