Gazete Vatan Logo

Ferrari’nin babası Vespa’da öldü

Ferrari, Fiat, Ford modellerini tasarlamasına rağmen Vespa motosiklete binen Andrea Pininfarina, 78 yaşında bir sürücünün kullandığı otomobilin çarpması sonucu yaşamını yitirdi

Ferrari, Fiat ve Ford Focus gibi birçok arabanın tasarımlarını yapan Pininfarina şirketin başında bulunan İtalyan işadamı Andrea Pininfarina, dün geçirdiği trafik kazasında can verdi. 51 yaşındaki Pininfarina, 1930’da kurulan şirketin yönetim kurulu başkanıydı ve aynı zamanda şirketin kurucusu Battista Pininfarina’nın torunuydu. İtalya’nın Turin kentinde meydana gelen kazada Vespa Scooter’a binen Pininfarina’ya arkadan bir aracın çarptığı belirtildi.

Ünlü işadamı olay yerinde ölürken, şoka giren aracın 78 yaşındaki şoförü Giuliano Salmi “Onu görmedim. Çok yavaş gidiyordum, gerçekten görmedim” dedi. Fiat ve Ferrari yönetim kurulu başkanı Luca Cordero di Montezemolo, İtalya’nın aileden devraldığı şirketi koruyup geliştiren bir işadamını yitirdiğini ifade etti. Başbakan Silvio Berlusconi de Pininfarina’nın ölümünden büyük üzüntü duyduğunu belirtti. Uzmanlar Pininfarina’nın ölümünün ardından şirketin pazar hakimiyetinin değişebileceği yorumunu yaptı.