Gazete Vatan Logo

Feminenliğini her zaman, her yerde göstermeyi seven kadını yarattık

İpekyol, Türkiye’nin genç ve başarılı moda tasarımcısı Zeynep Tosun ile işbirliği yaptı. Tosun’un hazırladığı couture koleksiyonu İpekyol mağazalarında satılacak. Stilini ’Eklektik, maskülen ve zıtlıkların harmanlanması’ olarak ifade eden Zeynep Tosun, couture koleksiyonunda “Kendi kadınımın içindeki İpekyol kadınını yarattım” diyor.

Zeynep Tosun

Sonbahar/ kış koleksiyonu da hazırlayacağım

Koleksiyonu hazırlarken nelere dikkat ettiniz?

Her şeyden önemlisi burada İpekyol kadınının ruhunu çok iyi tanımak gerektiğini düşünüyordum. Bu kadın nereye gider? Nasıl giyinmeyi sever? Müşterisini tanıdıktan sonra, markanın kendisini tanıdım. Bence İpekyol demek, her yerde bahsettiğimiz o şık Türk kadını demek. Ben bu şık Türk kadına kendi Zeynep Tosun çizgimi ve stilini katarak bir koleksiyon hazırladım.

Kendi tarzında ödün vermeden daha ulaşılabilir bir seri olmuş. Sizi heyecanlandırdı mı?

Bugüne kadar yaptığım bütün marka işbirliklerinden çok daha ötesinde beni heyecanlandırdı. Her şeyden önce İpekyol ile bir gönül bağım var. Geçmişte annem Twist markasının ilk marka oluşum yıllarında çalışıyordu. Ben kendi markamı kurmadan önce Machka markasında çalıştım. Beni heyecanlandırmanın ötesinde büyük bir zevkle, keyifle yaptığım için çok mutluyum.

Haberin Devamı

Zeynep Tosun markasını İpekyol’la birleştirmek nasıl oldu?

Bu yıl Zeynep Tosun markası 7’nci yılını dolduruyor. Bugüne kadar birçok marka işbirliği yaptım. Her marka işbirliğinde sözleşmeye imza atmadan önce binlerce defa düşündüm. Markamı bu noktalara getirmek için çok çalıştık. Bu yolda birçok zor kararlar almam gereken durumlarla karşılaştım. Ben yıllar içerisinde en önemli başarı dinamiğinin istikrar olduğunu düşünüyorum. İstikrarlı, grafiğin yukarı doğru çıktığı bir başarı gösterdim. Bu da markaların beni tercih etmesinin en büyük sebeplerinden biri oldu. Bu noktadan sonra da doğru bir marka ile uzun vadeli güzel bir anlaşma yapmaktı.

Kapsül koleksiyonun devamı gelecek mi?

Önümüzdeki sonbahar/kış koleksiyonunu da yapacağız.

Zeynep Tosun- İpekyol kadınını bir de sizden dinlesek...

Haberin Devamı

Bu kadın şehirli kadının ötesinde, kendine, kıyafetlerine çok dikkat eden, özen gösteren bir kadın. Kalabalığın arasından seçilen, feminenliğini her zaman, her yerde göstermeyi seven.

Hilal Tunç/ İpekyol Kreatif Direktörü

Tosun, Türk kadınını son derece başarılı analiz etmiş

Böyle bir koleksiyon ve işbirliği nasıl çıktı ortaya?

Türkiye’de tasarımcı-marka iş birliğini ilk kez gerçekleştiren markadır İpekyol. Bu anlamda birçok konuda öncüyüz diyebilirim. Bu konuda şu isim mi olmalı, yoksa bu tasarımcı mı olsun diye bir arayışımız olmadı açıkçası. Zeynep’i ise hem yakından takip ediyor, hem de takdirle izliyorduk. Türkiye’nin en genç ve en başarılı moda tasarımcıları arasından kısa zamanda sıyrılarak güçlü bir yer edindi kendine. Tasarım ekibi ile içimizde Türk kadınının couture ihtiyacının var olduğunu konuşurduk. Bu anlamda kadınlarımızın kaliteli ve özel couture tasarımlarına ulaşabilmesi için Zeynep’le çalışmanın çok doğru bir karar olacağına kanaat getirdik ve kapısını çaldık. Türk kadınını son derece başarılı analiz etmiş bir tasarımcı.

Haberin Devamı

Nasıl bir koleksiyon oldu?

42 parçadan oluşan bir houte couture koleksiyonu. Alt üst giyim yerine tek parça romantik detaylara sahip, ama aynı zamanda İpekyol’un feminen kadın ruhuna uyan, couture işçiliği ile hazırlanan elbiseler var.