Gazete Vatan Logo

Faruk Özlü kimdir?

Faruk Özlü yeni açıklanan kabinede hangi bakanlığa getirildi. İlk kez bakanlık koltuğuna oturacak olan Faruk Özlü'nün bilgileri oldukça merak ediliyor. İşte merak edilen soruların yanıtları ve Faruk Özlü ayrıntıları...

Faruk Özlü kimdir?

Açıklanan kabineye göre ilk kez bakanlık koltuğuna oturacak olan Faruk Özlü Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı olarak görevlendirildi. Peki Faruk Özlü kimdir? İşte tüm detaylarıyla Faruk Özlü...

FARUK ÖZLÜ KİMDİR?

1962 yılı Düzce doğumlu olan Faruk Özlü Yıldız Teknik Üniversitesinden Makine Mühendisi mezunu olup İstanbul teknik Üniversitesinde yüksek lisans ve doktorasını tamamlamıştır. Bunun dışında yurt dışı olarak İspanya tercihi ile Proje ve Mühendislik ve Harvard Üniversitesi’nde Üst düzey Yöneticili eğitimi almıştır.

Faruk Özlü çalışma hayatına Yıldız Teknik Üniversitesinde Araştırma görevlisi olarak başlayıp 1990 yılında Savunma Sanayi Müsteşarlığında görev alarak Uzman, Proje Müdürü ve sonrasında Daire Başkanlığı İle Müsteşar Yardımcısı olmuştur.

2011 yılında Ak Parti Düzce İlinden milletvekili adayı olan Faruk Özlü TAI-TUŞAŞ ile HEAŞ ve Teknopark İstanbul STM şirketlerinde Yönetim Kurulu üyesi ile başkanı olarak görev almıştır.