Fahriye Evcen kimdir?

11 Nisan 2016 Pazartesi - 10:47 | Son Güncelleme : 11 04 2016 - 10:58

Rol aldığı sinema filmleri ve dizilerle adından sık sık söz ettiren Fahriye Evcen kimdir? Duru güzelliği ile göz kamaşıran milyonlarca hayranı olan Fahriye Evcen'in bilgileri çok merak ediliyor. Biz de siz okuyucularımız için Fahriye Evcen'in bilinmeyen yönlerini derledik...


Yaprak Dökümü dizisiyle zirveyi yakalayan ve başarılı grafiğini günümüze kadar taşıyan Fahriye Evcen özel hayatı büyük merak konusu oldu. Peki Fahriye Evcen aslen nerelidir? Hangi yıl doğumludur? İşte Fahriye Evcen  hakkında tüm merak edilen soruların yanıtları...

FAHRİYE EVCEN KİMDİR?

Fahriye Evcen (d. 4 Haziran 1986, Solingen), Türk sinema ve dizi oyuncusu. Yaprak Dökümü dizisindeki Necla rolüyle ün kazanmıştır.
 
Solingen'de doğan Fahriye Evcen, çocukluğunda Almanya'da ailesi ile zor zamanlar geçirdi. Yedi yaşında iken Alman Neo-Naziler Solingen şehrinde Türklerin yaşadığı evleri yakmaya başlayınca, Evcen'in ailesi dikkat çekmemek için evlerinin ışıklarını hep kapalı tuttu. Türkiye'de tatilde bulunduğu bir dönemde Oya Aydoğan'ın programına seyirci olarak bulunduğu sırada Aydoğan, Evcen'i yapımcı İbrahim Mertoğlu ile tanıştırdı. Almanya Düsseldorf Heinrich-Heine Üniversitesi Sosyoloji Bölümü'nde okurken dizi teklifleri alınca, okulu dondurup annesiyle birlikte İstanbul'a yerleşen Fahriye Evcen, Yaprak Dökümü adlı dizide Necla karakterini canlandırdı. Fahriye Evcen ilk sinema deneyimini 11 Nisan 2008 tarihinde yayınlanan Cennet filminde başrol oyuncusu olarak yaşadı, aynı sene Aşk Tutulması filminde başrol oynadı. Almanya'daki üniversite eğitimini tamamlamayan Evcen, Boğaziçi Üniversitesi'nde tarih bölümünden mezun olmuştur.Yapımcılığını TİMS Productions'ın yaptığı Çalıkuşu'nda Feride karakterine canlandırdı.Çalıkuşu'nda başrolü paylaştığı Burak Özçivit'le yeniden, bu sefer bir sinema filmi Aşk Sana Benzer ile beyazperdeye döndü.Film, 23 Ocak 2015 de vizyona girdi.
 
 
Filmografi 
 
Hasret, Songül (2006)
Cennet "Kız" (2007)
Aşk Tutulması, Pınar (2008)
Yaprak Dökümü, Necla Tekin Aydinoğlu (2006-2010)
Takiye:Allah Yolunda "Sevde Aksu" (2010)
Sinyora Enrica ile İtalyan Olmak "Sinyora Enrica" (2011)
Yalancı Bahar, Zeynep (2011)
Evim Sensin, Leyla (2012)
Veda, Mehpare (2012)
Çalıkuşu, Feride (2013-2014)
Kurt Seyit ve Şura,Mürvet (2014)
Aşk Sana Benzer (sinema filmi, Deniz, 2015)
 
Aday gösterildiği veya kazandığı ödüller
 
Yıl Ödül Kategori Eser Sonuç
2013 YTÜ Yılın Yıldızları Ödülleri En Beğenilen Kadın Film Oyuncusu Evim Sensin Kazandı
MGD 19. Altın Objektif Ödülleri En İyi Kadın Sinema Oyuncusu Evim Sensin Kazandı
Siyaset Dergisi Ödülleri Yılın Sinema Kadın Oyuncusu Evim Sensin Kazandı
2014 Elle Style Awards En Stil Sahibi Kadın Oyuncu - Kazandı
2016 YTÜ Yılın Yıldızları Ödülleri En Beğenilen Kadın Film Oyuncusu Aşk Sana Benzer Kazandı
 

ETİKETLER

fahriye evcen