Gazete Vatan Logo

Fabrikasız rekor

Opel Türkiye, 1.6 litre-dizel-otomatik üçlüsü ve yeni Astra’nın rüzgarıyla bu yıl 65 bin araç satmayı hedefliyor. Şirket böylece 2000’de İzmir tesisini kapattıktan 15 yıl sonra rekora ulaşmış olacak

Fabrikasız rekor

Opel Türkiye, 2016’da tüm zamanların rekorunu kırmayı hedefliyor. Şirket, otomotiv dünyasında ‘süper üçlü’ olarak anılan 1.6 litre dizel-otomatik motorla 2000’de ulaştığı tüm zamanların en yüksek satış rakamını geçmeyi planlıyor. Opel Türkiye böylece 2000’deki ekonomik kriz döneminde İzmir Torbalı’daki tesisini kapattıktan tam 15 yıl sonra rekor kırmış olacak.

Opel Türkiye Genel Müdürü Özcan Keklik, binek oto ve hafif ticari araç pazarının yüzde 3 daraldığı Ocak-Mart döneminde Opel’in satışlarını yüzde 7 artırarak 7 bin 720 adede yükselttiğini ve yüzde 6’nın üzerinde pazar payı yakaladıklarını belirtti. Keklik, “Yıla başarılı başlangıç yaptık. Özellikle model yelpazemize kazandırdığımız 1.6 litre dizel-otomatik büyümemize önemli katkı sağladı. Sadece Insignia modelimiz bu motor seçeneğiyle satışlarını 4.5 kat artırdı” dedi.

1.6 dizel otomatik seçeneği ile segmentinde güçlü konuma yükselen Astra Sedan ve yeni Astra’nın yıl sonunda toplam 30 bin satış rakamına ulaşmasını beklediklerini kaydeden Özcan Keklik, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

İki araçtan biri Astra

“2016’da ülkemizde satılan her iki Opel araçtan birisi Astra olacak. Avrupa’da ‘Yılın Otomobili’ seçilen Astra HB ile sınıfında liderliği hedefliyoruz. Yılın son çeyreğinde pazara sunacağımız yeniliklerle yakaladığımız momentum daha da hızlanacak. Yıl sonunda yaklaşık 65 bin adetlik satış hedefliyoruz. Opel Türkiye, 2000’de 62 bin adetle tarihi rekor kırmıştı. 2016’da bunu geçmek istiyoruz.”

Mokka X son çeyrekte geliyor

RekoR kırmayı hedefleyen Opel’de bu yıl hem model hem de motor yenikleri olacak. Marka bu ay Astra Sport Tourer’ı piyasaya sundu. Şirket yılın son çeyreğinde Mokka’nın kardeşi X’i satışa çıkaracak. Mokka X, maceraperest ve güçlü kişiliği vurgulayan ‘X’ harfiyle tanıtılıyor.

Opel, ayrıca yeni Astra ve Astra Sports Tourer modellerinde 150 beygir güç üreten 1.4 litrelik benzinli motor seçeneğini de sunmaya başlayacak.

Opel’den 5 yılın en iyi startı

OPEL Avrupa’da son 5 yılın en iyi başlangıcına imza attı. Şirket yeni Astra’nın rüzgarıyla ilk çeyrekte satışlarını yüzde 8 oranında artırarak 303 bin adede çıkarttı. Opel, Türkiye’nin de yer aldığı 17 Avrupa ülkesinde büyürken, pazar payını yüzde 6’ya yükseltti. Şirket böylelikle 2011’den bu yana en iyi satış ve en yüksek pazar payını elde etti.

Haberin Devamı