Gazete Vatan Logo

F Tipi cezaevinden ilk firar!

Türkiye'ninh en iyi korunan cezaevinde ancak kuş olsa kaçardı, Mikail kanatlandı!

Türkiye’nin en iyi korunan cezaevlerinden Kandıra F Tipi’nden firar eden Mikail Zor’un azılı bir suçlu olduğu ortaya çıktı. Zor’un polisle girdiği çatışmalardan defalarca kaçmayı başardığı ve 2005 yılında güçlükle yakalanabildiği belirlendi. Firarına yardım edildiği gerekçesiyle savcılık soruşturma başlattı.

Kandıra Yüksek Güvenlikli 1 No’lu F Tipi Cezaevi’nden çok sayıda cinayetle suçlanan ve müebbet hapse mahkum olan seri katil Mikail Zor firar etti. İddiaya göre sayım yapıldıktan sonra sayım memurunun kapıyı açık unutması üzerine havalandırma boşluğundan spor salonunun çatısına tırmanarak kaçan Zor, daha sonra mahkum kabul alanından kameraların kör noktasından yararlanarak telleri aşıp izini kaybettirdi.

İçeriden yardım iddiası

Hollywood filmlerini aratmayacak kaçışta Zor’a cezaevi içeresinden yardım edildiği öne sürülürken, savcılık konuyla ilgili soruşturma başlattı. Kandıra Cezaevi’nedn sorumlu Cumhuriyet Savcısı Mahmut Tokmak, dün cezaevinde incelemelerde bulunarak kaçışın nasıl gerçekleştiğini araştırdı. Kaçıyla ilgili cezaevi infaz koruma memurlarının da aralarında bulunduğu çok sayıda kişinin ifadesinin alındığı öğrenildi. İstanbul polisi de firari katilin yakınlarının adreslerine baskın düzenledi. Ancak baskın düzenlenen adreslerin boş olduğu öğrenildi.

Sorumlular araştırılıyor

Kocaeli Valisi Ercan Topaca da firarinin yakalanması için İstanbul ve il genelinde arama çalışmalarına devam ettiklerini bildirdi. Topaca, cezaevlerinin dış korumasının mülki bir görev olduğunu belirterek, ”Bu hususta valilik olarak bir soruşturma başlattık. Oradaki görevli arkadaşların herhangi bir kusuru var mıdır, yok mudur bakıyoruz. Bu kişinin yakalanmasıyla ilgili il genelinde, İstanbul’da bütün aramalarımızı, kontrollerimizi devam ettiriyoruz” diye konuştu.

İŞTE SUÇ DOSYASI

- 15 Ocak 2001 : Maltepe’de ormanlık alanda Arif Arduç ile Esma Baş’ın öldürülmesi

- 13 Eylül 2002 : Şile Yolu üzerinde Bünyamin Gazi Oral’ın öldürülmesi

- 10 Kasım 2002 : Maltepe’de Soner Kayabaş’ın öldürülmesi

- 21 Kasım 2002 : Ümraniye’de Müteahhit Aydın Özbey’in öldürülmesi

- 31 Temmuz 2002 : Şile’de Müteahit Hüseyin Çataltepe’nin öldürmesi

- 22 Kasım 2004 : Oto hırsızlığı

- 5 Aralık 2004 : Ümraniye’de iki kişinin silahla gasp edilmesi

- 23 Aralık 2004 : Ümraniye’de bir kişinin silahla yaralanması

- 24 Ocak 2005 : Ümraniye’de bir otomobilin çalınması

- 30 Ocak 2005 : Ümraniye’de bir kişinin silahla yaralanması

- 26 Şubat 2005 : Hekimbaşı ormanlık alanda bir kişinin silahla yaralanması ve gasp amaçlı dövülmesi

- 1 Mart 2005 : Ümraniye İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görevli polis memuru N.Y.’nin ve ailesinin ölümle tehdit edilmesi

- 25 Mart 2005 : Bir kişinin tabancayla yaralanması

- 27 Mart 2005 : Bir otomobilin çalınması

- 15 Nisan 2005 : Kendisinden şikayetçi olarak polise giden bir kişinin aracının kurşunlanması ve kendisine doğru ateş edilmesi

- 16 Nisan 2005 : Ümraniye’de kendisinden şikayetçi olan bir kişinin daha silahla yaralanması eylemlerini gerçekleştirdiği polis kayıtlarında yer aldı.

Haberin Devamı