Gazete Vatan Logo

Evlada ilk dokunuş!

Şu an dünyada bu kadar küçük doğup yaşamakta olan tek bebek Miray Diren’e annesi doğumdan sonra ilk kez dokundu

KOCAELİ’nin Gebze İlçesi’nde özel bir hastanede dünyaya gelen parmak çocuğun yaşatılması için doktorlar yoğun çaba harcıyor. Hastanenin çocuk sağlığı doktorlarından Uzman Dr. Bekir Çakmak bebeğin 19 Mart’ta normal doğumla 23 haftalık, 380 gram ve 23 santim boyunda dünyaya geldiğini belirterek “Şu anda dünyada bu kadar küçük olarak doğup yaşamakta olan tek bebek” dedi. Dr. Çakmak Miray Diren adı verilen kız bebekle ilgili şu bilgileri verdi:

“Bebeğimiz yaklaşık 1 ayı geride bıraktı. İlk defa annesinin eline dokundu. Çok duygulu anlar yaşadık. Normalde bebeklerde 32 haftalıkken emme ve yutma refleksleri gelişir. Diren bebek 380 gram doğmasına ve yaklaşık 1 aylık olmasına rağmen bugün emme refleksini başardı. Bu bizim için çok önemli. Çünkü erken doğan bebeklerdeki en büyük problem akciğer gelişimi, nörolojik gelişim. Emme refleksinin iyi olması ve başlaması nörolojik gelişimin başladığının ve yol aldığımızı gösteriyor. Diren bebeğimiz için şu an her şey en iyi şekilde ilerliyor.”

‘Aldığı her gram, kilo almış gibi sayılıyor’

Haberin Devamı

Bebeğine doğumdan 1 ay sonra ilk kez dokunan anne Canan Okay “Hep bu günün hayalini kurmuştum. Bu günün umuduyla yaşıyordum. Gram gram da olsa ilerleme var. Kilo almış sayılıyor. Şu anda 550 gram. Kucağıma alacağım günü iple çekiyorum. Hep gün sayıyorum. Hatta saatleri bile sayıyorum” dedi.