Gazete Vatan Logo

Euro 2016 ekranı da pazarı da büyütecek

Euro 2016 ve Brezilya’daki yaz olimpiyatlarının televizyon satışlarını en az yüzde 10 artıracağını belirten Arçelik’in Türkiye’den Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Can Dinçer, “Pazarda hepimiz için büyük bir fırsat var. Yenilikçi TV serilerimizle pazarın üzerinde büyüme hedefliyoruz” dedi

Euro 2016 ekranı da pazarı da büyütecek

Geçen yıl 5.72 milyar TL’si yurt içinden olmak üzere toplam 14.2 milyar TL satış gelirine ulaşan Arçelik A.Ş., bu yıl yenilikçi televizyon modelleriyle güçlü büyümesini sürdürmeyi hedefliyor. Televizyon satışlarında en az yüzde 10 artış sağlaması öngörülen Euro 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası ve yaz olimpiyatları için özel televizyon serileri üreten Arçelik, şirket olarak pazarın üzerinde bir büyüme bekliyor.

2016 yılına iyi başladık

Arçelik’in Türkiye’den Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Can Dinçer, “Tüketiciler, büyük ekran, akıllı özellikler ve Ultra HD, 4K kalitesini destekleyen televizyonları daha çok tercih etmeye başladı. Smart TV’lerin penetrasyonu son 2 yılda 4 kat arttı. Pazarda Ultra HD TV’lerin satışlardan aldığı pay yüzde 20’yi aştı. Biz de ilk çeyrek sonunda bu alandaki pazar payımızı 3 kat artırdık. Bu yılki önemli spor etkinlikleri sayesinde hepimiz için büyük bir fırsat var. Şirket olarak pazarın üzerinde büyüme hedefliyoruz” diye konuştu.

2015 yılında Türkiye’de her 40 saniyede 1 tüketiciyi yeni bir TV ile buluşturduklarını kaydeden Dinçer, “TV pazarındaki ana markalarımızla yüzde 16’lık büyüme performansına ulaştık. 2016 yılına da güçlü başladık. Yılın ilk çeyreği itibari ile pazar yüzde 13 daralırken Arçelik olarak satışlarımızı yüzde 8 artırmayı başardık” değerlendirmesini yaptı.

Haberin Devamı

Golleri anında bildirecek

Arçelik A.Ş. Beylikdüzü Elektronik Ürün İşletmesi Direktörü Fikri Özdemir, yenilikçi televizyon serilerileriyle ilgili bilgi verdi. Özdemir, “Google, Netflix, Tivibu ve Filmbox Live ile yaptığımız özel işbirlikleriyle 4K film, spor, oyun ve müzikte Türkiye’deki en zengin içerik paketini sunuyoruz” dedi. Özdemir’in verdiği bilgiye göre, yeni seri ince metalik tasarımı, görüntü ve ses kalitesindeki iddialı teknolojisiyle öne çıkıyor. “Quad Core” işlemci ile daha hızlı çalışma, ‘Video Perfection Engine’ özelliği ile futbol maçlarında en hareketli sahnelerde bile netlik ve daha akıcı görüntü sunuyor. ‘Wide Color Gamut’ teknolojisi ile insan gözünün gördüğüne en yakın renkler elde ediliyor. ‘Micro Dimming’ teknolojisi, en uygun siyah seviyesini belirliyor ve karanlık sahnelerde en ince detaylar görülebiliyor. Arçelik, Beko ve Grundig’in Smart TV’lerinde sunulacak özel futbol uygulaması ile sporseverler televizyon izlerken maçlardan canlı gelişmelere, grup sıralamalarına ve fikstürlere interaktif şekilde ulaşmak mümkün.

Haberin Devamı

200 milyon ziyaretçi hedefi

CAN Dinçer, Arçelik’in 500 bin metrekare kapalı alanda hizmet veren bir perakende firması olduğunu belirterek, “2015’te 132 milyon kişi bayilerimizi ziyaret etti. Bunun alışverişe dönüş oranı yüzde 8.5 oldu. Sepet büyüklüğümüz 1.100 TL. Hedefimiz ziyaretçi sayısını 200 milyona çıkarmak” dedi. Dinçer, 3 bine yakın bayi, 614 servis merkezleri olduğunu, sadece 2 ilçede olmadıklarını kaydetti.