Gazete Vatan Logo

Etkinlik alanında yeni bir soluk, trendevent...

Türkiye’de eğlence hayatındaki gelişmeleri anlatan Ela Alkan, kurduğu trendevent markasıyla 2018’de ses getirecek organizasyonlara imza atacaklarını söylüyor.

Etkinlik alanında yeni bir soluk, trendevent...

Uzun bir müddet eğlence ve gece hayatının nabzını tutan ve köşe yazıları kaleme alan Ela Alkan, kendi edindiği tecrübeleri Proses Yapı dizayn, ürün ve mekan tasarımı uygulamaları ile öne çıkan bir mimarlık ofisiyle birleştirdi. Trendevent markası adıyla bir marka oluşturan ekip 2018 yılı için oldukça iddialı eventlere imza atacaklarını söylüyor. Yoga ve sağlıklı yaşam tatilleri, kokteyl, workshop, çeşitli modern dans kursları, sokak sergisi etkinlikleri gibi yeni tarz eventleri hayata geçireceklerini belirten Ela Alkan Londra’da iki sene Shordich College’de Foodand Beverage eğitimi aldıktan sonra bir sene St. George International’da event, organizasyon ve planlama eğitimi aldı. Ve I’m Beyond London ajansında stajını yaptı.

Londra’daki bütün süreci harmanlamak için City University’de Executive Education’da eğitimini tamamladı. Firmanın sahibi Yüksek İç Mimar Aydın Akyüz’le güç birliği yaparak Trendevent markasını oluşturmaya karar verdi. Akyüz ile iyi bir ekip olduklarını belirten Alkan, “Ekibimizde iki yüksek mimar, bir sanat danışmanı, reklam ve kurumsal iletişim uzmanı ve bir de finans uzmanımız var” diyor.

Haberin Devamı

Eventlere neden katılıyoruz?

Ülkemizde son birkaç yıldır düzenlenen güzel organizasyonları görüyoruz. Örneğin FashionWeek, Kahve Festivali, gençleri hedefleyen, katılımı artıran, müzik, tadım, sanat, estetik gibi her öğeyi aynı platformda sunan etkinlikler. Fakat günümüz şartlarında hemen her platformda popüler kültürün etkisini hissediyoruz. İnsanlar daha çok bireysel deneyim ve tecrübe kazanımı kaygısından uzak bir şekilde sosyal çevrelerine ispat amacıyla eventlere katılıyor.

Meyhane-ocakbaşı out kokteyl barlar in!

Meyhane kültürümüz bitti denecek kadar az. Kadıköy, cafe ve publar anlamında birden trend haline gelmeye başladı. Cihangir tamamen Karaköy’e kaydı. Fakat Karaköy’de de Cihangir’in havasını kesinlikle bulmak mümkün değil. Çok şık mekanlar var ama eski sıcaklıklar kesinlikle yok. Meyhane ve ocak başı kültürünün bitmesiyle beraber kokteyl kültürü gelişmeye başladı. Arnavutköy’ü örnek verebiliriz. İnsanları artık ellerinde kokteyllerle beraber restoranların önlerinde görebiliyoruz. Bu hafta sonu Küçükçiftlikpark’ta kokteyl festivali bile düzenleniyor.

Haberin Devamı