Gazete Vatan Logo

Eteri fazla kaçırmışlar!

Kaçırılan iş adamının nasıl öldüğü ortaya çıktı

Eteri fazla kaçırmışlar!

İstanbul’da fidye için kaçırılan iş adamı Mehmet Turgut’un, bayıltmak için koklatılan eter yüzünden öldüğü anlaşıldı. Eterin miktarını ayarlayamayan çete elemanları, iş adamının ölümüne neden oldu.

Tanınmış iş adamlarından Mehmet Turgut, 26 Haziran’da fidye için kaçırıldı. İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Kayıp Şahıslar Büro Amirliği (KŞB) dedektifleri, saatlerce güvenlik kamerası görüntüsü inceledi. Teknik ve fiziki takiple bir bir şüpheliler belirlendi. Araştırmalar sürerken, “Bakır Kralı” Cüneyt Ali Turgut’un da babası olan Mehmet Turgut’un öldüğü anlaşıldı. KŞB ekipleri, 3 gün önce bir operasyon düzenledi. İstanbul ve 4 ayrı ilde düzenlenen baskınlarda 17 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden 6’sı emniyetteki işlemlerin ardından serbest bırakılırken 11’i adliyeye sevk edildi.
Pendik’te ev tuttular
Polisin verdiği bilgilere ve zanlıların ifadelerine göre olay şöyle gelişti: İstanbul’da özel bir
üniversitede mimarlık eğitimi gören şüphelilerden Rızgın B., ailenin makam şoförleriyle bir
araya geldi. Buluşmada taraflar Mehmet Turgut’un kaçırılması için ve istenecek fidyenin yarı yarıya paylaşılmasına karar verildi. Eylem için Pendik Şirince’de ev tutan Rızgın B., kaçırma ekibine 5 kişiyi daha dahil etti. İş adamını şüphelilerden Emre E., Rızgın B. ve Şıh Ali Y., kaçırdı.
İkinci kez bayıltınca...
Emre E.’nin eter koklatarak bayılttığı işadamı, Şirince’deki evde bekleyen 3 kişiye teslim edildi. İddiaya göre, Mehmet Turgut, teslim edilirken can verdi. Emniyette ifade veren Emre E., ifadesinde, “Sanırım eter biraz fazla kaçtı. Uyanır gibi olmuştu, tekrar bayılttım. İş adamını villada bekleyen Ercan S., Kemal O. ve Çayan H.’ye teslim ettiğimde yaşıyordu” dedi. Villada bekleyen 3 şüpheli ise “Biz öldürmedik, geldiğinde ölmüştü” diyerek Emre E.’yi sorumlu tuttu.
UZMAN GÖRÜŞÜ
Eter nasıl öldürür?
Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Uzmanı Prof. Dr. Hamit Hancı: Bir kişiyi bayıltmak için kullanılan eter ölüme sebep olabilir. Vücudu alışık olmadığı bir durum ile karşılaştığında hem solunum sistemi hem de kalbi bu durumdan olumsuz etkilenebilir. Kalpte ani ritim bozukluğuna da neden olabilir. Hatta kalp rahatsızlığı olmayan sağlıklı kişilerde de bu durum yaşanabilir. Kullanılan eterin miktarı da etkilidir.
HER ŞEYİ ŞOFÖRLERİ PLANLAMIŞ
‘Patron ürkek kolay kaçırırız’
İşadamını kaçıranlar, ifadelerinde kendileriyle iletişim kuranın şoför Serkan D. olduğunu söyledi. Kendileriyle iletişim kuran şoförün, “Patron ürkek birisi. Kaçırırsak fidyeyi alırız” diyerek kendilerini ikna ettiğini ileri sürdü.
Üçüncüde başarmışlar
Zanlılar daha önce de iki kez iş adamını kaçırmak istediklerini ama başaramadıklarını itiraf etti. Cuma namazlarına giden işadamını ilk denemede kalabalık nedeniyle kaçıramadıklarını söyleyen zanlılar ikincisinde de şoför Serkan D.nin haber vermesine rağmen olay yerine yetişemediklerini belirtti ve “Bu işin içinde olanlarla iletişim kurmak için özel hatlar çıkardık. Bu şekilde iletişim ağı kurduk. İş adamının çıkışını öğrenirken birbirimize kırmızı alarm mesajı atıyorduk” dedi.
Polisin fidye oyunu
KŞB ekiplerinin olayı çözmesindeki düğüm noktasının Turgut Ailesi’nin farklı kişilerle görüşmeleri olduğu öğrenildi. Dedektifler, 2 şoförün olayın içinde olduğunu anlamasıyla, farklı bir plan devreye girdi. Polis, Serkan D. ve Fatih Ç.’nin de bulunduğu ortamda “Kesinlikle fidyeyi verin, kurtarın babanızı” dedi. Telefonla aramayı kesen fidyeciler, şoförlerin bu bilgiyi vermesiyle, yeniden aradı. Bu arama polise şüphelileri yakalama yolunu açtı. Zanlıların ayrıca üç ayrı sahte plakalı araç kiraladığı, iş adamını kaçırdıktan sonra yakalanmamak için araç değiştirdikleri belirlendi.

Haberin Devamı

Adliyeye gönderildiler
Sorguları tamamlanan, Rızgın B., Emre E., Fatih Ç., Serkan D. Çayan H., Kemal O., Ercan S., Şıh Ali Y., Adem İ., Deniz B. ve Adnan B. adliyeye sevk edildi.
Mehmet Turgut’u buraya gömmüşler.
Kız arkadaşı gözaltında
Mehmet Turgut’un kaçırılması olayında baş aktör olarak yakalanan Rızgın B.’nin kız arkadaşı Rana G. de gözaltına alındı. Erkek arkadaşının işadamı Turgut’u kaçırdığından haberdar olduğu halde polise haber vermediği iddiasıyla gözaltına alınan Rana G., suçlamaları reddetti.
Telefonu Balıklı Göl’e attılar
Mehmet Turgut’un cesedini gömdükten sonra şüphelilerden 6’sı önce Van’a, ardından Iğdır’a gitti. Takip edilmemek için telefonlarını Balıklı Göl’e atan şüpheliler, buna rağmen, KŞB dedektiflerince adım adım izlendi.

Haberin Devamı