Gazete Vatan Logo

Eşi de DEAŞ üyeliğinden yargılanacak

Eşi de DEAŞ üyeliğinden yargılanacak

Amerikan Federal Soruşturma Bürosu (FBI), geçen yıl Orlando kentinde düzenlediği bar saldırısında 49 kişiyi öldüren DEAŞ üyesi Ömer Metin’in eşi Nur Selman’ı da, örgüte destek verme suçlamasıyla tutukladı. FBI yetkilileri genç kadını, Metin’in DEAŞ’a maddi destek sağlamasına yardım ve yataklık etmekle, ayrıca adaletin önünü tıkamakla suçluyor.

Selman’ın daha önce eşinin saldırı planından haberi olduğu öne sürülmüştü. Müvekkilinin saldırı hakkında önceden bir bilgisi olmadığını vurgulayan avukatı Linda Moreno, Selman’ın Metin tarafından baskı ve şiddet gördüğünü ve yargılanmasının yanlış olacağını savundu. Ancak ABD basınına konuşan soruşturmaya yakın kaynaklar, baskı ve şiddet iddialarının inandırıcı olmadığını vurguladı.

Soruşturmaya dair CNN International’a konuşan Orlando Polis Şefi John Mina, Selman’ın saldırı planından haberi olduğunu inandığını söyledi. Mina, “(Selman’ın) Onun saldırıyı önceden bildiğinden, eşine yardım ettiğinden ve bu trajediyi önleyebilmiş olabileceğinden hiç kuşkum yok” diye konuştu.

Haberin Devamı

29 yaşındaki Ömer Metin, 12 Haziran’da Florida’nın Orlando kentinde, eşcinsellerin gittiği ‘Pulse’ adlı gece kulübünde düzenlediği saldırıyla ülke tarihinin tek kişi tarafından gerçekleştirilmiş en kanlı saldırılarından birine imza atmıştı. Metin, saldırı sonrasında polisle girdiği çatışmada öldürülmüştü.