Gazete Vatan Logo

Esad rejimi yerel seçime gidiyor

Suriye rejimi, 18 Eylül’de, kontrolündeki bölgelerde yerel seçim yapacağını duyurdu

Esad rejimi yerel seçime gidiyor

Esad, milyonlar halen mülteci konumundayken, tehcir, demografik değişim ve alıkoymaların gölgesinde yerel seçim yapmaya hazırlanıyor. Rejime yakın medya kuruluşları, 18 Eylül’de yerel seçimlerin düzenleneceğini duyurdu. İç savaş boyunca ilk defa yapılacak yerel seçimler, ülkenin rejim hakimiyetindeki yaklaşık yüzde 59’luk kısmında gerçekleştirilecek. Bu kararda, rejimin ülkenin orta kesimindeki Humus ili, başkent Şam, Ürdün ve İsrail sınırında yeniden hakimiyet sağlaması etkili oldu.

Rejimin garantörü Rusya, ev sahipliği yaptığı 10. garantörler toplantısında masaya ilk defa mültecilerin ve yerinden edilenlerin geri dönüşü konusunu getirmişti.

‘Biz kazandık’ mesajı

Bir süredir Lübnan ve Ürdün ile bu ülkelerdeki mültecilerin geri dönmesi için görüşmeler yapan Rusya, Soçi’de 30-31 Temmuz’da düzenlediği garantörler toplantısında da Suriye’deki durumun normale döndüğü mesajını vermiş, ülkede seçim yapılabilecek duruma gelindiğini ima etmişti.

5.5 milyon

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği’nin (BMMYK) verilerine göre, 7 yılı aşkın süredir devam eden iç savaşta, halen 5 milyon 598 bin kişi mülteci, 6 milyon 600 kişi yerinden edilmiş durumda.

Haberin Devamı