Gazete Vatan Logo

Esad'ın kuzeni muhaliflerin elinde

Suriye Halk Kurtuluş Cephesi, Esad'ın amcasının oğlu Hüsam Esad'ın Humus'ta gözaltına alındığını duyurdu.

Kurtuluş Cephesi, Husam el Esed'in Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) bağlı Faruk Tugayı'nın 'Kalet El Humus' birlikleri tarafından Humus kentinde gözaltına alındığını ve iki şebbiha milisinin de gözaltı esnasında öldürüldüğünü belirtti.

"SAĞ KOLU ÖLDÜRÜLDÜ" İDDİASI

Bu arada Londra merkezli Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, Beşşar Esad'ın küçük kardeşi Mahir Esad'ın sağ kolu olduğu belirtilen Albay Ali Huzam'ın öldüğünü ileri sürdü. Albay Huzam, Humus'un Bab Amr semtinde ÖSO'yla girdiği çatışmada yaralanmıştı.

ŞAM'DA ŞİDDETLİ PATLAMA

Öte yandan başkent Şam'da patlamalar olduğu haberleri geldi.

Fehama bölgesindeki polis merkezi yakınında şiddetli bir patlama olduğu, bomba yüklü bir aracın infilak ettiği, 1 kişinin öldüğü ve olay yerine çok sayıda ambulansın gittiği kaydedildi.

Patlamada yaralıların olup olmadığına ilişkin bilgi verilmezken, Şam'ın farklı bölgelerinde iki şiddetli patlama daha meydana geldiği bildirildi.

Bölgedeki görgü tanıkları ve aktivistler, ikinci patlamanın başkentin Bab Musalla'da yer alan Cinayet Büro Amiriliği yakınında meydana geldiğini ve üçüncü patlamanın yerinin tespit edilmeye çalışıldığını belirtti.

Patlama seslerinin kentin tüm kesimlerinden duyulduğu kaydedildi.

MUHALİFLER ASKERLERİ GÖMÜYOR

Öte yandan Hatay'ın Yayladağı İlçesi yakınlarında bulunan ve dün şiddetli çatışmaların yaşandığı Suriye'nin İdlib kentine bağlı Harapjoz köyünde, Suriyeli askerlere ait olduğu belirtilen cesetlerin muhalifler tarafından gömüldüğü görüldü.

Esed güçleri ile Özgür Suriye Ordusu birlikleri arasında Harapjoz köyünde önceki gün başlayan ve dün gece saatlerinde sona eren çatışmanın ardından, muhalifler köy genelinde arama yaparak, cesetleri topladı. Muhalifler, ele geçirdikleri orduya ait askeri araçlarla taşıdıkları cesetleri köyün tepesinde bulunan orman gözetleme kulesine getirdi.

İş makinesiyle çukur açtıkları gözlenen muhalifler, daha sonra cesetleri kepçeyle ağaçlık alana götürerek gömdü.

Muhaliflerin ele geçirdikleri bir tanktan çıkardıkları cesetleri de kepçeye koydukları görüldü.

Haberin Devamı