Gazete Vatan Logo

Ertuğrul Kürkçü'den PKK kongresi açıklaması

Öcalan’ın açıklamasını BBC Türkçe’ye değerlendiren HDP milletvekili Ertuğrul Kürkçü, çağrının dikkat çekici kısmının PKK Kongresi’ne yapılan silah bırakma gündemiyle toplanma bölümünün değil 10 maddelik beyan olduğunu söylüyor.

Kürkçü, “Bugün gördüğüm kadarıyla yorumcuların vurguyu kaydırdığı yer PKK’nin silah bırakacağı yönünde. Fakat ben metnin vurgusunun bu olmadığını düşünüyorum. Burada doğrudan doğruya Öcalan’ın gidişatında birinci dereceden etkili olması söz konusu olmayan bir kongre iradesine çağrı yapılıyor. Bu metindeki fikirleri ve hedefleri müzakere ederek bir karara varması isteniyor. Bu müzakerenin o zeminlerde nasıl yapılacağı ve ne karara varılacağını göreceğiz” diyor.

Kürkçü PKK Kongresi’nin bunu bir tartışma ve müzakere sürecinden geçerek değerlendireceğini vurguluyor. Kürkçü, “Bence bu çağrısının kongreye yönelik yönünden çok bu demokratizasyon, barış ve müzakere konusunda 10 temel talebi ve müzakere çerçevesinin öne çıkmasını tercih ederim” diyor.

HDP’nin muhalefet ettiği iç güvenlik paketi ve bu çağrının aynı döneme denk geldiğini hatırlattığımız Kürkçü, “İç güvenlik paketinin derhal masadan kaldırılması gerekir. Bugünkü bu açıklama iç güvenlik paketinin ölümü demek değilse, daha hala başımızda çok dert var demektir” yorumunda bulunuyor.

Haberin Devamı