Gazete Vatan Logo

Ermenistan şartsız çekilmeli

Yıldırım’dan Erivan’a mesaj: Ermenistan devleti, Yukarı Karabağ dahil, işgal ettiği Azerbaycan topraklarından şartsız çekilmelidir. Bu topraklar Azerbaycan’ındır

Ermenistan şartsız çekilmeli

Meclis Başkanı Binali Yıldırım, Bakü’de, Azerbaycan Milli Meclisi’nin 100. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen özel oturuma katıldı. Etkinlikte konuşma yapan Yıldırım, Bakü’ye Anadolu’nun her köşesinden selam getirdiğini belirtti. Konuşmasının ilk bölümünü Azerbaycan Türkçesiyle yapan ve katılımcılardan büyük alkış alan Yıldırım, Azerbaycan ve Türkiye’nin kader ortağı olduğunu, iki devletin 100 yıl önce tarih sahnesinden silinmemek için büyük bir mücadele verdiğini kaydetti.

Çalkantılı dönem

Dünyanın çalkantılı bir dönemden geçtiğini, ülkeler arasındaki ilişkilerin yakın tarihte görülmedik şekilde çetin vaziyette olduğunu vurgulayan Yıldırım, şunları söyledi: Dünyada gerilimin düşürülmesine ihtiyaç vardır. Azerbaycan ve Türkiye bu konuda iyi birer örnektir. İki ülke arasındaki yapıcı, kararlı ve istikrarlı iş birliği, ilişkilerin geliştirilmesine büyük katkı sunmaktadır.

“Bölgenin yıllardır kangren haline gelen en önemli meselesinin işgal altındaki Yukarı Karabağ” olduğuna işaret eden TBMM Başkanı, şöyle devam etti: Bu meseleye kalıcı çözüm bulunmadan Kafkaslarda çatışma riskini ortadan kaldırmak mümkün değildir. Türkiye, en başından itibaren Azerbaycan’ın beklenti ve taleplerini desteklemektedir. Ermenistan devleti, Yukarı Karabağ dahil, işgal ettiği Azerbaycan topraklarından şartsız çekilmelidir. Bu topraklar Azerbaycan’ındır. Dün böyleydi, ebediyen böyle kalacaktır.

Haberin Devamı

Bakü’de aşure dağıttı

Yıldırım, Bakü Türk Şehitliği Camii’nde cuma namazı kıldı. Yıldırım, namaz sonrasında Türk ve Azerbaycan bayraklarıyla süslenen aşure dağıttı.