Gazete Vatan Logo

Erkan Haberal’a takipsizlik

CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal’ın oğlu, MHP Ankara Milletvekili adayı Erkan Haberal’ın da aralarında bulunduğu 13 kişi hakkındaki "cinayet soruşturması"nda Erkan Haberal’ın da aralarında bulunduğu 6 kişiye takipsizlik kararı verildi.

7 şüpheli hakkında ise "Tasarlayarak kasten öldürme" "Tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs" ve "Tasarlayarak öldürmeye azmettirme" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.

5 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından 2009 yılında işlenen bir cinayete ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında geçtiğimiz ay gözaltına alınan 13 şüpheliden 5’i, "Tasarlayarak Kasten öldürme" suçundan tutuklanırken, Erkan Haberal ise emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakılmıştı.

HABERAL’IN DA ARALARINDA BULUNDUĞU 6 KİŞİYE TAKİPSİZLİK

Anadolu Örgütlü Suçlar, Kaçakçılık ve Ekonomik Suçlar Soruşturma Bürosu Savcısı, 7 şüpheli hakkında "Tasarlayarak kasten öldürme", "Tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs" ve "Tasarlayarak öldürmeye azmettirme" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.

Erkan Haberal’ın da aralarında bulunduğu 6 kişi hakkında ise "Suç işlemek amacı ile örgüt kurma, yönetme, üye olma", "Tasarlayarak kasten öldürme" ve "Tasarlayarak Kasten öldürmeye teşebbüs" suçlarından ’yeterli şüphe oluşturacak delil bulunmadığı’ gerekçesiyle takipsizlik kararı verdi. Hazırlanan iddianame Anadolu Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi. Mahkemenin iddianameyi kabul etmesi halinde şüphelilerin yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

Haberin Devamı