Gazete Vatan Logo

Erdoğan o ifadeyi ilk kez kullandı!

Malatya'da bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, STK temsilcileri ile kahvaltıda buluştu.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

'Bugün toplu açılış yapacak ardından ikinci ordu komutanlığımızı ziyaret ederek akşam şehirden ayrılacağız. Toplu açılışını yapacağımız eser ve hizmetlerin şimdiden Malatya'ya haylırlı olmasını diliyorum. Hükümetimize tüm kurumlarımzı, özel sektörümüzü ve büyükşehir belediyemizi tebrik ediyorum. Burada, STK'ların çok kıymetli temsilcileri var. Aynı şekilde Malatyamızın kanaat önderleri var.

Bizim ömrümüz hamdolsun hizmetle geçti. Siyasi partilerde STK'larda belediyede hükümette bulunduğumuz her yerde millete hizmetin çabası içinde olduk. Bunlar verilen emanetti bunlara layık olmaya çalıştık. Ülkenin ve milletin lehine olan her işi desteklediğimiz gibi aleyhine olan her işin de karşısında olduk, olmaya devam edeceğiz. Bu sadece ülkemiz için değil dünya için de geçerli. Dünyada mazlumları özellikle ortaya koymak veya mazlum milletler noktasında ne kadar çaba gösteren zalim varsa onların da karşısında olduk olmaya devam edeceğiz. Türkiye son 2 yıldır iki önemli ve ibretlik olay yaşadı. Gezi olaylarıydı bunlardan biri. Taksim'de Gezi Parkı'nda 12 ağaç bir yerden sökülerek başka yere taşınmak istenmesi bahane edildi önce İstanbul'u sonra Türkiye'nin her yerinde siyasi sonuç devşirmeye çalıştılar. Bunu yapmaya gayret ederlerken de bazı siyasi partilerin başında olanlar bundan bir şey elde etmeye çalıştılar. Bunu yapanlar kendi partilerinin Sarıyer, Yalova'da bırakın taşımayı oralarda 30 -40-50 yıllık ağaçları kesip doğrayarak adeta doğa katliamı yaparken buna sessiz kaldılar, konuşmadılar. Hani neredeydiniz çevreeciler neden burada konuşmadınız, sesinizi çıkarmadınız? Çünkü dürüst, samimi değiller.

Haberin Devamı

Bu vesile ile seçilmiş hükümeti ve güvenlik güçlerini hedef alarak vatandaşımızın malına, canına, kamuya hizmet eden ne varsa buna kastettiler, ekonomimize kastettiler. İçerden ve dışardan verilen desteklerle haftalar boyu Türkiye'yi savaş alanına çevirdiler. Kararlı duruşumuz sayesinde bu darbe girişimi sonuçsuz kaldı.

DARBE GİRİŞİMLERİ NETİCESİZ KALDI

Haberin Devamı

17-25 Aralık'ta bir çete eliyle bir darbe girişimi başlatıldı. Bizim dirayetli duruşumuz ve milletimizin feraseti sayesinde bu darbe girişimi de neticesiz kaldı. Bunlar birbirinden bağımsız hadiseler değildir. Bunlar aynı üst aklın aynı hedefe farklı yollara ulaşma çabasından başka birşey değildir. 17-25 Aralık darbe girişiminin arkasındakendisine hizmet hareketi diyen bir yapı var. Pensilvanya'dan yönetilen artık adı PDY olan cemaat kisvesi altında milletimizin kanını sömürdü. Yurt yapıyorum, kurban kesiyorum adı altında himmet adı altında inanılmaz paralar topladılar. Önce gönülden alınan bu paralar daha sonra zorla alınmaya başlandı.

MİLLETTEN ZORLA PARA ALTILAR

Bunun ulusal güvenliğimizi tehdit eden bir örgüt olduğuna kanaat getirdik. Buna karşı da bir mücadele kararı aldık hükümete bildirdik. Hükümet de bunu Bakanlar Kurulu'ndan geçirmek suretiyle tüm kurumlara bildirdi. Nisan ayında artık bu belgelerde de yerini alacak. İnsanları, polisle, savcı ile, aileleri ile, zaafları ile tehdit ederek adeta korku imparatarluğu inşa ettiler. Hizmet hareketi olarak başlayan bu yapı şantaj örgütüne dönüştü. Elde ettikleri bilgileri depoladılar ve gerektiğinde çıkarıp kullandılar. Soruyorum sizlere bütün bunlar eğitim için, yardım için, Allah rızası için çalışan insanların yapacağı iş midir? Bir dini yapı, bir cemaat böyle işlerin içinde olabilir mi? Gönüllü gönülsüz verilen bu paraları ne yapmışlar diye bakıyorsunuz orada da ahlaka imana sığmayacak şeyler görüyorsunuz.

Haberin Devamı

EN BÜYÜK HIRSIZLIK, AHLAKSIZLIK BUDUR

Burada düşünmemiz gerekmiyor mu? Ya biz bu yardımı rıza için, eğitim için, hizmet için verdik. Kalkıpta filanca ülkedeki kampanyalara destek diye vermedik. Ben hangi niyetle verdiysem o niyetle bunu kullanman gerekirdi. Bu paraları da kendi pis işlerinde kullandıkları kişileri de susturmak için kullandılar. Kurdukları banka ile kendi şirketlerine usulsüz şekilde kaynak aktarıyorlar. Türkiye'yi onlara şikayet ediylorlar. İnanın böyle bir tavrın içinde PKK bile olmadı. Bu denli bir tavrın içinde olmadı. Onlar bu işleri silahla yaptılar. Böyle bir şey olabilir mi? İşte yolsuzluk, hırsızlık budur, en büyük ahlaksızlık budur. Bu yapı malesef ülkemizde STK'lara gönüllü teşekküllere cemaatlere çok büyük zarar verdi. Zaman zaman da bu hükümet diğer cemaatlerin de çalışma şartlarını ortadan kaldırıyor gibi akla ziyan açıklamalar yaptılar. Bütün samimi gayretler güven üzere itimat üzere yürür. Bugün pek çok STK'mız, cemaatimiz ülkenin dört bir yanında çok hayırlı takdire şayan hizmetler yapıyorlar. Bunların hepsinin de kaynağını çoluğunun çocuğunun nafakasından ayırdığı paralarla milletimiz sağlıyor.

Haberin Devamı

ARTIK RESMİ ADI PDY'DİR, İPLİĞİ DE PAZARA ÇIKMIŞTIR

Siz milletten topladığınız paraları karanlık emellerine alet ederseniz yanınızda kimseyi bulamazsınız. Ben buradan hem milletimize hem de STK'lara seslenmek istiyorum. Pensilvanya örgütünün resmi adı ile PDY'nin ipliği pazara çıkmıştır. Bunların kim olduğu nereye çalıştığı hangi ülkelerle iş tuttuğu her geçen gün daha net ortaya çıkıyor. İşte gazetelerdeki yayınlanan belgeleri görüyorsunuz. Kim nerenin imamıdır, ne gibi bağlantıları vardır, nasıl işler bağlıyorlar hepsi oralarda mevcut. Biz bu yapıyla mücadele ettiğimizde birileri bize şunu söyledi asıl müslümanlara zulmedenlere ram olanların yanında yer almak buna müsamaha göstermek Gayretullaha dokunur. Bunun böyle bilinmesi lazım. Burada eksikten, kusurdan, hatadan bahsetmiyoruz. Burada inancımızın ve milletimizin varlığına kastedenlerin emrine girmiş bir ankebut yapıdan bahsediyoruz. Bu aziz milleti bırakıp diğer ülkeleri dost edinenlerden bahsediyoruz. Dünyanın 4 bir yanında operasyona alet olanlardan bahsediyoruz. Milletimiz o engin feraseti ile yapının gerçek yüzünü gördü, anladı ve hak ettiği şekilde onu kendi dünyasına hapsetti. STK'lara gönüllü teşekküllerimize düşen bu yapının açtığı tahribatı süratle tamir etmeliyiz.

Ailece tehditler aldığımızı söylemiştim Kızımla ilgili kendimle ilgili tehditler ortaya çıkmaya başladı. Delikanlıysan çık karşıma. Biz bu yolsa kefenimizle çıktık bizi bu yoldan döndüremezsiniz. Varsa elinde bir şey onu da ortaya koy. Biz kızımla ilgili görevlendirmeyi yaptık ABD'den biri gelecek gereğini yapacak. Allah'tan ötenin kimseye bişey yapmaya yetkisi yoktur.