Gazete Vatan Logo

Erdoğan'dan 'OHAL' ve 'bedelli askerlik' açıklaması: Seçimden sonra...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CNN Türk-Kanal D ortak canlı yayınında, 'OHAL' ve 'bedelli askerlik'le ilgili değerlendirmelerde bulundu. Erdoğan, OHAL'in seçim sonrası kaldırılabileceğini belirterek, "Seçim sonrası OHAL'i masaya yatırıp onu kaldırma gibi bir durum söz konusu olabilir. Onun çalışmasını da yapmış olacağız" dedi.

Erdoğan'dan 'OHAL' ve 'bedelli askerlik' açıklaması: Seçimden sonra...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Buket Aydın moderatörlüğündeki 'Seçim Özel'de, Demirören Medya Grup Başkanı, Kanal D ve CNN Türk İcra Kurulu Başkanı Mehmet Soysal ve Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat'ın gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Bedelli askerlik' ve 'OHAL'le ilgili açıklamalarda bulundu. İşte Erdoğan'ın o açıklamaları;
'SEÇİM SONRASI OHAL'İ KALDIRMA GİBİ BİR DURUM SÖZ KONUSU OLABİLİR'
OHAL'in seçim sonrası kaldırılabileceğini belirten Erdoğan, "Seçim sonrası OHAL'i masaya yatırıp onu kaldırma gibi bir durum söz konusu olabilir. Onun çalışmasını da yapmış olacağız" dedi.
'(BEDELLİ ASKERLİK) SEÇİMDEN HEMEN SONRA İLK İŞİMİZ BUDUR DİYE GİRMEK OLMAZ'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir soru üzerine bedellik askerlik konusuna çok hassas bakmalarını gerektiğini söyledi. Erdoğan, "24 Haziran'dan hemen sonra ilk işimiz budur diye girmek olmaz. Bu işe bakarken hassas bakmamız lazım. Çok ciddi bir birikim var. Ama bir tarafta Afrin, Cerablus var. Bir tarafta Kandil'i Sincar'ı konuşuyoruz. Bütün bunlar da ortada. Bütün bunların konuşulduğu bir dönemde hemen bedelliyi öne çıkarma noktasına gelirsek bu yanlış olur. Halkım bize bu noktada 'ne yapıyorsunuz?' der. Seçimi atlatalım seçimden sonra bu işin hem askeri boyutunu değerlendiririz. Kendi kabinemizle ortak aklı oluşturur ona göre inşallah adımı atarız" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı